Când Keith Broni, cercetător comportamental, și-a făcut lucrarea de disertație la University College London, despre cum emojiurile schimbă receptarea emoțională a unui mesaj, nu se gândea că va ajunge ulterior să trăiască din studierea micilor semne grafice. Broni e azi redactorul-șef al Emojipedia, site pornit în 2013 de australianul Jeremy Burge, din dorința de a monitoriza sistemele de emojiuri de pe diferite platforme și de a le explica entuziaștilor.

Emojiurile sunt aprobate de Unicode, un fel de minister al emojiurilorFoto: Panorama / Imagine creată cu AI/Microsoft Bing

În prezent, există peste 3.500 de emojiuri, iar 92% dintre utilizatorii de internet de la nivel mondial le folosesc, așa că munca pe care Broni și echipa lui o fac e complexă și presupune cercetare.

„Treaba noastră, la Emojipedia, este să monitorizăm emojiurile și să oferim acces facil la resurse extinse și exacte tuturor emoji-curioșilor din lume”, explică Broni într-un interviu pentru Panorama, via Google Meet. „Unii ne numesc istorici ai emojiurilor, poți să ne spui cercetători de emojiuri sau antropologi de emojiuri”, completează el.

Citește continuarea pe Panorama.