Compania Huawei a prezentat la Mobile World Congress (MWC) Barcelona 2024 cele mai noi soluții pentru transformare digitală, ca parte a eforturilor sale de încurajare și sprijinire a operatorilor de telecomunicații și a partenerilor de afaceri în tranziția către tehnologia 5.5G.

Li Peng - vicepreședinte senior al Huawei & președinte Carrier 5GFoto: Huawei

În acest context, în timpul Summit-ului “5G Beyond Growth”, Li Peng – Vicepreședinte Corporate & Președinte al Diviziei de Vânzări și Servicii ICT – a vorbit despre modul în care operatorii pot valorifica întregul potențial comercial al rețelelor 5G și despre modul în care tehnologia 5.5G îl va suplimenta și va crea oportunități de creștere.

Tehnologia 5G a început să fie comercializată în anul 2019, iar în ultimii cinci ani, a câștigat 1,5 miliarde de utilizatori în întreaga lume. A fost nevoie de nouă ani pentru ca generația anterioară, 4G, să atingă acest nivel. La nivel global, 20% dintre abonații de telefonie mobilă folosesc 5G, generând 30% din întregul trafic mobil și contribuind la 40% din veniturile din serviciile mobile.

Li Peng, Huawei: “5G se află pe calea cea bună în ceea ce privește adoptarea sa de către companii. 5.5G va intra în uz comercial în 2024, iar pe măsură ce 5.5G, AI și cloud-ul converg, operatorii vor putea explora potențialul unor noi aplicații și capabilități”.

Potrivit lui Li Peng, operatorii din întreaga lume ar trebui să se concentreze pe construirea de rețele de înaltă calitate, pe monetizarea multidimensională a acestora, pe creșterea segmentului serviciilor emergente și pe inteligența artificială generativă. Doar astfel, vor putea valorifica aceste oportunități.

Peste 300 de rețele comerciale 5G cu mai bine de 1,6 miliarde de utilizatori în întreaga lume, la finalul anului 2023

Până la finalul anului 2023, au fost lansate peste 300 de rețele comerciale 5G la nivel mondial, care deserveau peste 1,6 miliarde de utilizatori. Dezvoltarea 5G este în prezent în plină desfășurare, rata de creștere a utilizatorilor 5G la nivel global fiind de șapte ori mai mare decât cea a utilizatorilor 4G în aceeași perioadă.

Huawei a colaborat cu operatori globali de top și cu diferiți parteneri din industrie pentru a găsi soluții inovatoare care să răspundă cerințelor tot mai avansate ale noilor aplicații și scenarii de utilizare ale tehnologiei 5.5G.

Totodată, compania a sprijinit operatorii să înceapă procesul de verificare și testare comercială a tehnologiei 5.5G în peste 20 de orașe din întreaga lume. Țările din Orientul Mijlociu au ajuns la un consens general privind dezvoltarea 5.5G, iar toți cei șase membri ai Consiliului de Cooperare al Golfului (CCG) au încheiat procesul de verificare a ratei de 10 Gbps 5.5G și incubarea de noi servicii, precum RedCap și IoT “pasiv”.

La rândul lor, cei trei mari operatori din China continentală au început să implementeze rețele 5.5G în marile orașe, pentru a explora servicii care să conecteze oamenii, obiectele, vehiculele, industriile și locuințele. În Hong Kong, operatorii au finalizat, de asemenea, etapa de testare și verificare a ratei de 10 Gbps 5.5G în banda C și mmWave și au început să furnizeze servicii FWA 5.5G.

Și în Europa, operatorii finlandezi de telecomunicații au încheiat verificarea tehnologiei 5.5G în rețele comerciale, atingând o rată de vârf de peste 10 Gbps, și au verificat tehnologia IoT pasivă. În Germania, operatorii care operează în banda de 6 GHz au atins, de asemenea, o rată de vârf de 12 Gbps, utilizând tehnici pentru a procesa semnalele primite de la mai multe surse.

Huawei la MWC 2024: primii pași în lumea digitală inteligentă cu infrastructură integrată

Standul Huawei de la MWC 2024 a fost gândit pentru a reprezenta viitorul: o lume digitală inteligentă, care dispune de conectivitate inteligentă. Infrastructura digitală a viitoarei lumi inteligente va fi profund integrată în fiecare aspect al vieții, al industriei și al societății, iar compania a prezentat o gamă completă de produse și soluții 5.5G, F5.5G și Net5.5G care să ne ajute pe noi toți să valorificăm oportunitățile și să conturăm viitorul inteligent.

Este de așteptat ca tehnologia 5.5G să fie lansată comercial, la scară largă, anul acesta, în 2024, iar Huawei și-a reafirmat angajamentul de a lucra cu operatorii din întreaga lume pentru a explora evoluția către 5.5G. Compania își propune să contribuie la construirea unor rețele omniprezente care să fie eficiente, colaborative, ecologice, stabile și inteligente, astfel încât operatorii să le poată oferi utilizatorilor experiențe premium.

Potrivit cifrelor IDC, livrările globale de telefoane mobile care dispun de capabilități de inteligență artificială vor ajunge la 170 de milioane în 2024, adică 15% din toate livrările de smartphone-uri. Dispozitivele de generație următoare vor avea capacități mai puternice de stocare, afișaj și imagistică, iar aplicațiile de AIGC (Artificial Intelligence generated conten) alimentate de aceste telefoane vor genera cantități enorme de date (sute de miliarde de GB) și vor crea noi și noi oportunități pentru operatorii de telecomunicații.

În contextul lansării comerciale a rețelelor 5.5G anul acesta, compania Huawei a pus bazele unor colaborări cu mai mulți actori din sectorul telecom pentru a impulsiona rețelele și a crea lumea digital inteligentă.

Pentru mai multe informații, puteți accesa website-ul: https://carrier.huawei.com/en/events/mwc2024.

Articol susținut de Huawei