O fetiță în vârstă de cinci ani, de origine română, a fost abandonată de familia sa, fiind găsită hoinărind singură pe străzile din Mondragone (Italia), în prima zi a anului, scrie presa italiană. „Povestea sfâșietoare” a copilei a fost făcută publică de către un deputat italian.

Masina a Politiei italieneFoto: Nicoleta Raluca Tudor | Dreamstime.com

Fetița a fost găsită rătăcind pe stradă de către proprietarul unui bar din Mondragone, care a luat-o în localul său pentru a o liniști și a aștepta sosirea poliției, scrie La Stampa.

Cazul a fost făcut public pe Facebook de către deputatul italian Francesco Emilio Borrelli, care spune a aflat de la un jurnalist că fetița fusese abandonată de către părinții ei. Parlamentarul a contactat apoi Poliția, pentru a confirma cele întâmplate, mai notează La Stampa.

  • „O poveste cumplită pe care o voi urmări pas cu pas. Poliția m-a asigurat că copilul este în siguranță la ei că instanța a demarat deja toate procedurile de activare a serviciilor sociale, de urmărire a părinților și de reconstituire a celor întâmplate.
  • Nu există niciodată un motiv valid pentru a abandona un copil, este un gest inuman și inacceptabil. Părinții acestei fetițe trebuie identificați și, dacă abandonul se confirmă, pedepsiți aspru.
  • O poveste sfâșietoare chiar în ziua de Anul Nou”, a scris deputatul italian.

Potrivit acestuia, fetița a povestit că ar fi fost dată afară din casă și abandonată pe stradă.

Cazul a fost relatat de mai multe publicații locale, care scriu că fetița ar fi de origine română. (Foto: Dreamstime.com)