Unul dintre cei trei suspecţi în cazul uciderii omului de afaceri din Sibiu Adrian Kreiner a fost adus în România în noaptea de vineri spre sâmbătă, anunță ministrul Justiției, Alina Gorghiu, care a publicat o listă cu alți câțiva fugari aduși în țară în ultimele zile. Lista fugarilor, pe care se află nume celebre, ultimul fiind Cătălin Cherecheș, continuă însă să fie lungă.

Alina GorghiuFoto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Gorghiu a anunțat pe Facebook că vineri noapte a fost adus în țară, din Marea Britanie, unul dintre suspecții în cazul crimei de la Sibiu.

Este vorba despre Laurențiu Ghiță, cercetat penal pentru omor calificat și tâlhărie calificată. „În 6 noiembrie, el și alți doi bărbați au intrat în casa unui om de afaceri din Sibiu pentru a fura bunuri de valoare. Cei trei au aplicat lovituri bărbatului, rezultând în decesul acestuia”, scrie Gorghiu.

Potrivit acesteia, în intervalul 27 - 30 decembrie, au fost aduși în țară alți șapte fugari:

  • Hanțig Mihai-Nicolae, adus din Germania, condamnat la 4 ani de închisoare, pentru distrugere;
  • Petrean Florin-Emanuel, adus din Germania, condamnat la 2 ani și 5 luni de închisoare, pentru infracțiuni rutiere;
  • Cujba Ioan-Alexandru, adus din Germania, condamnat la 2 ani, o lună și 20 de zile de închisoare, pentru furt calificat și infracțiuni rutiere;
  • Corlățan Daniel, adus din Finlanda, condamnat la 2 ani de închisoare, pentru furt calificat și infracțiuni rutiere;
  • Sârbu Constantin, adus din Olanda, condamnat la 1 an și 6 luni de închisoare, pentru lovire sau alte violențe;
  • Bercu Eduard Constantin, adus din Marea Britanie, condamnat la 1 an și 4 luni, pentru infracțiuni rutiere;
  • Vartan Constantin, adus din Marea Britanie, condamnat la 11 luni de închisoare, pentru loviri sau alte violențe.

Lista fugarilor, pe care se află nume celebre, ultimul fiind Cătălin Cherecheș, continuă însă să fie lungă. Mario Iorgulescu, Alina Bica, Paul de România, Sorin Oprescu sau Dragoș Săvulescu sunt doar câteva nume de pe lista fugarilor care după ce au fost condamnați și-au găsit refugiul în alte țări, mulți în Italia și Grecia, iar pe unii dintre ei România nu reușește de ani de zile să îi aducă în țară.