Restaurantul „Taverna Racilor” din Snagov, care a fost cuprins de flăcări sâmbătă dimineață, nu avea autorizație de securitate la incendiu. La ultimul control, localul, care îi aparține lui Paul Nicolau, cunoscut drept „Pescobar”, fusese amendat de către pompieri cu 60.000 de lei, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti - Ilfov, Daniel Vasile.

Raci gătițiFoto: Cocohibb | Dreamstime.com

Reprezentantul ISU a precizat că în urma incendiului, care a izbucnit la acoperișul restaurantului, s-a prăbușit structura de lemn aproape în totalitate, iar la această oră se intervine în continuare pentru lichidarea focului. Alimentarea cu apă a autospecialelor se face direct din lac, pe malul căruia se află restaurantul.

Daniel Vasile a spus că „Taverna Racilor” nu avea autorizație de securitate la incendiu.

  • „Localul nu avea autorizație de securitate la incendiu.
  • La verificările făcute de noi în luna mai, când am avut ultimul control acolo, s-au descoperit o serie de deficiențe și s-au dat amenzi de 60.000 de lei. 50.000 de lei a fost amenda pentru lipsa autorizației de securitate la incendiu.
  • Au fost găsite și alte nereguli, în general legate de organizarea la locul de muncă”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti - Ilfov.

Întrebat dacă după controlul din luna mai patronul restaurantului a încercat să obțină autorizația de secuitate la incendiu, Daniel Vasile a spus că, din informațiile pe care le are, localul nu are nici acum o astfel de autorizație și nu a făcut solicitare sau alte demersuri către ISU în acest sens.

Rețeaua de restaurante „Taverna Racilor” îi aparține omului de afaceri Paul Nicolau, cunoscut drept „Pescobar”.

El a reacționat pe TikTok, sâmbătă dimineață, spunând că „a ars din temelii toată locația” și că există doar pagube materiale: „Asta este, a luat foc, se face la loc, viața merge înainte”. „Pescobar” a mai spus că localul tocmai fusese renovat „din temelii”.

În luna septembrie, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat că a închis pentru o perioadă de la 6 luni la un an restaurantul Taverna Racilor din Herăstrău, după ce a găsit nereguli și au aplicat amenzi la toate controalele pe care le-au făcut pe parcursul verii. ANPC, care a făcut acest anunț, a publicat imagini cu scoici putrede, somon mucegăit și instrumente mâncate de rugină în bucătăria localului. Restaurantul nu avea nici autorizație de la primărie, spunea ANPC.

Tot în acea perioadă, ANPC a anunțat că restaurantul Taverna Racilor din Timişoara a fost amendat cu 15.000 de lei de către comisarii de la Protecţia Consumatorului, care au dispus oprirea temporară a activităţii, după ce au găsit peşte şi fructe de mare ţinute în condiţii neigienice sau păstrate la decongelat în cutii în care se afla lichid scurs din decongelare. În urma controlului, a rezultat că restaurantul funcţiona fără autorizaţie de la Primăria Timişoara, conform ANPC. (Foto: Dreamstime.com)