Guvernul a decis în ședința de joi ca părinții de gemeni, tripleți și multipleți să beneficieze de o majorare cu 50% a indemnizației de creștere a copilului. Majorarea se va aplica și în cazul copiilor care se nasc în timp ce părinții primesc indemnizație pentru creșterea altui copil, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Muncii și Protecției Sociale.

bani-lei-RomaniaFoto: Dreamstime

Majorarea a fost anunțată și de premierul Marcel Ciolacu, la începutul ședinței de Guvern.

„Ministerul Muncii vine astăzi cu un proiect la care țin foarte mult. Majorăm cu 50% indemnizația de creștere a copilului pentru copiii de gemeni, tripleți și multipleți. Acordăm și facilități fiscale pentru părinți. Majorăm nivelul de venituri supuse impozitului în perioada concediului de creștere a copilului. Astfel, plafonul urcă de la 6.500 de lei la 10.500”, a declarat Ciolacu.

Ministerul Muncii și Protecției Sociale a transmis o serie de precizări, printr-un comunicat de presă, după adoptarea majorării în Guvern:

  • „Normele metodologice adoptate clarifică și procedura în cazul cumulului de drepturi pentru copiii între 0-2 ani și copiii de la 3 la 7 ani. Mai exact, majorarea se acordă și în cazul copiilor născuți în timpul în care părinții primesc deja indemnizația pentru creșterea altui copil.
  • De asemenea, sunt acordate unele facilități fiscale pentru părinți prin majorarea nivelului de venituri supuse impozitului ce poate fi obținut de părinte în perioada concediului pentru creșterea copilului. Astfel, plafonul urcă de la 6.500 de lei la 10.512 de lei”, se arată în comunicatul de presă.

Foto: Dreamstime