Un bărbat de 44 de ani urmărit internaţional de către anchetatorii din Austria a fost prins în judeţul Ilfov, a anunțat vineri Poliția Română. El este acuzat de mai multe infracţiuni, unele comise cu violenţă.

masina politieFoto: Agerpres

Conform sursei citate, poliţiştii l-au depistat pe bărbat în localitatea Măgurele. El era urmărit internaţional, la solicitarea autorităţilor judiciare din Austria, pe numele său existând un mandat european de arestare pentru tâlhărie, tâlhărie în forma agravată, furt, furt în formă agravată şi pătrundere prin efracţie.

Potrivit Poliției, în septembrie 2020, bărbatul ar fi pătruns într-o tutungerie din Viena, prin distrugerea faţadei de sticlă, și ar fi furat de acolo ţigări de peste 19.000 de euro. În octombrie 2020, acesta ar fi avut o altă tentativă de furt la aceeaşi tutungerie, de unde ar fi încercat să fure bani și diverse bunuri de valoare.

În 19 decembrie 2020, împreună cu alte persoane, ar fi intrat într-un magazin de bijuterii din localitatea Wiener Neustadt şi ar fi atacat, în mod repetat, o persoană, lovind-o cu pumnii şi picioarele. Ulterior, victima ar fi fost târâtă în partea din spate a magazinului, unde ar fi fost legată de mâini şi picioare, iar în urma agresiunii ar fi fost grav rănită. Victimei i-ar fi fost sustraşi aproximativ 35.000 de euro, iar din vitrinele magazinului ar fi fost luate bijuterii de 94.500 de euro, spun polițiștii.

Bărbatul va fi dus la Parchetul Curții de Apel Bucureşti.