Dan Diaconescu - cercetat pentru două infracţiuni de act sexual cu un minor şi cinci infracţiuni de folosire a prostituţiei infantile - rămâne sub control judiciar, după ce judecătorii Tribunalului Constanţa au admis, miercuri, contestaţia procurorilor împotriva hotărârii Judecătoriei de revocare a acestei măsuri.

Dan DiaconescuFoto: Inquam Photos / Octav Ganea

Sentinţa Tribunalului Constanţa este definitivă.

În 8 august, Judecătoria Constanţa a decis revocarea controlului judiciar pentru Dan Diaconescu, decizia fiind contestată de către procurori.

La începutul acestei luni, Parchetul Judecătoriei Constanţa a dispus trimiterea în judecată a lui Dan Diaconescu, aflat sub control judiciar, pentru act sexual cu un minor şi folosirea prostituţiei infantile, ambele infracţiuni în formă continuată.

Fostul patron OTV a fost reţinut pentru 24 de ore în 7 aprilie, el fiind acuzat de două infracţiuni de act sexual cu un minor şi de cinci infracţiuni de folosire a prostituţiei infantile, a anunțat atunci Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa. Procurorii au cerut, la acel moment, arestarea preventivă a acestuia, solicitare respinsă însă de către Judecătoria Constanţa, fiind dispusă măsura arestului la domiciliu. În 13 aprilie, magistraţii Tribunalului Constanţa au decis ca Dan Diaconescu să fie cercetat sub control judiciar.

CITEȘTE ȘI: