Unii oameni se nasc cu diferite talente. Unii au talent la desen și din mâinile lor ies uneori niște adevărate opere de artă. Alții se nasc cu un talent la cântat care te mângâie pe suflet doar atunci când vorbesc, iar când cântă te emoționează total. Și alții se nasc cu un talent la gătit și reușesc să combine diferite gusturi și să facă preparate absolut delicioase. Orice talent ai avea, contează doar să profiți de el.

Electrocasnicele din bucătărie care îți provoacă bucurie și îți ușurează viațaFoto: Unsplash.com

De exemplu, dacă îți place să gătești și să faci preparate delicioase și te relaxează asta, gândește-te la ceva. Ajungi acasă obosit de la muncă, îți pui niște muzică în căști și începi să mixezi ingredientele, să tai sau să toci. Și la final de playlist, ajungi să mănânci un fel delicios de mâncare. Partea cea mai bună este că ai folosit ustensilele și electrocasnicele potrivite pentru a ajunge aici.

Indiferent dacă îți place sau nu să gătești, trebuie să te descurci și să îți faci într-un fel sau altul mâncare. Spre norocul tău, s-au inventat mai multe aparate care să te ajute în bucătărie, chit că ești bucătar profesionist sau doar vrei să mănânci și să nu te complici. Nu-ți spunem mai multe și te lăsăm să citești acest articol în care facem o listă cu aparatele care te ajută și îți ușurează viața în bucătărie.

Tehnologia – de fiecare dată ne salvează

Am spus mai sus despre cum gătitul poate să fie o bătaie de cap pentru unii oameni. La prima vedere poate să apră simplu să faci o omletă sau un suc de fructe, dar și pentru lucrurile care la prima vedere par simple, ai nevoie de răbdare. Pe lângă răbdare, mai ai nevoie de vase și ustensile care se murdăresc. Și după ce ai terminat de gătit un fel de mâncare, ajungi să ai în chiuvetă o mică grămadă de vase murdare. Linguri, furculițe, tigăi și multe altele.

Dacă nu te pricepi la gătit, tehnologia s-a ocupat și de aspectul acesta și îți sare în ajutor. Cum? Cu electrocasnice care aproape ajung să gătească și să prepare mâncarea pentru tine. Dacă îți surâde ideea de a lăsa pe seama aparatelor munca cea mai grea din bucătărie, o să îți prezentăm și o să îți vorbim puțin despre câteva aparate care te ajută și îți ușurează foarte mult munca în bucătărie.

Micul brutar din bucătărie – aparatul de pâine

Mai mult ca sigur că îți place pâinea. Ție și altor oameni care ajung să o mănânce și goală. Este atât de bună, încât atunci când rămâi fără ea ești dispus să te duci și în pijamale până la magazinul de lângă bloc pentru a-ți lua. Secretul ei? Merge la orice și o găsești în foarte multe varietăți. Tocmai pentru a evita micile momente de panică în care nu mai ai pâine, a apărut micul roboțel brutar, care o face pentru tine. Aparatul de pâine funcționează foarte simplu. Tu trebuie doar să pui ingredientele în interiorul lui, să închizi capacul și după să te uiți la el cum începe să amestece și să pregătească pâinea. Atât de simplu.

Storcătorul de fructe

Înainte de a-ți alege un storcător de fructe, ar trebui mai întâi să îți identifici obiceiurile și nevoile. De exemplu, ar trebui să te gândești cât de des o să îl folosești și dacă faci suc doar pentru tine sau întreaga familie. Dacă ești adeptul unui stil de viață sănătos și ai înlocuit cafeaua de dimineață cu un suc din fructe, atunci ai nevoie de un storcător de fructe cu care să prepari rapid sucul.

Un mixer cu bol

Când îți plac foarte mult dulciurile, ai vrea să poți să le prepari și la tine acasă, iar pentru asta ai nevoie de un mixer cu bol. De ce de un mixer cu bol? Pentru că totul funcționează foarte simplu și fără greuate. Trebuie doar să pui ingredientele în bol și să apeși pe un buton.

Un mixer cu bol bun trebuie să mixeze la fel, indiferent de ingrediente sau de cantitatea folosită. Dacă vrei să amesteci toate ingredientele fără zgomote ciudate și foarte repede, îți recomandăm un mixer cu bol. Singurul dezavantaj al acestuia este prețul crescut.

Robotul de bucătărie

Dacă mai sus am vorbit despre aparate care îți ușurează viața, un robot de bucătărie este un ajutor de bucătar în adevăratul sens al cuvântului. Un robot de bucătărie poate să mixeze sau chiar să gătească în locul tău.

Înainte de a te bucura, ar trebui să știi că robotul de bucătărie are un preț destul de piperat. Însă, prețul vine la pachet cu foarte multe avantaje.

Sperăm că ți-a plăcut acest mic top al ustensilelor și aparatelor din bucătărie de care să te folosești pentru a-ți ușura cât mai mult munca.