Avocatul lui Andrew Tate, milionarul americano-britanic cercetat penal în țara noastră pentru constituirea unui grup infracțional organizat, spune că clientul său s-a răzgândit în privința corupției din România, relatează Insider.

Andrew TateFoto: INQUAM Photos/Octav Ganea

Eugen Vidineac, avocatul lui Tate, a declarat pentru The New York Times că clientul său a spus „multe lucruri stupide”, dar că „a încetat să se gândească la România ca o țară atât de coruptă” după ce a fost arestat alături de fratele său Tristan la sfârșitul anului trecut pentru trafic de persoane și viol.

Andrew Tate se mutase în România în 2017, afirmând în una dintre înregistrările video publicate online pentru urmăritorii săi din întreaga lume că i-ar fi mai ușor să scape de acuzațiile de viol aici.

El a spus în înregistrarea respectivă că aceasta ar fi „40%” din motivația sa, susținând însă că „nu sunt un violator, dar îmi place ideea de a putea face ce vreau. Îmi place să fac ce vreau”.

De-a lungul anilor Tate a fost reclamat de mai multe femei pentru viol în Marea Britanie, însă procurorii britanici au decis să nu îl trimită în judecată, considerând că ar fi dificil de obținut o condamnare a sa.

După ce s-a mutat în România Tate a vorbit constant în înregistrările sale video despre noua libertate de care ar avea parte în țara noastră, afirmând la un moment dat că în Europa de Est „corupția este mult mai accesibilă”.

Ce a spus avocatul lui Andrew Tate despre povestea cu „Matricea”

Vidineac s-a distanțat anterior și de alte afirmații făcute de clientul său privind o presupusă conspirație a „Matricei” de a-l reduce la tăcere.

„Am o profesie serioasă și nu l-am întrebat pe clientul meu despre această poveste cu Matrix deoarece cred că este despre ceva de pe platformele media sau de internet”, a declarat el în luna ianuarie pentru postul turcesc de televiziune TRT World.

Tate, care le spune urmăritorilor săi și abonaților pe care îi are la „Hustler University”, seria de „cursuri” online ale sale, că îi va ajuta să „scape din matrice” prin sfaturile sale despre de cum să facă bani ușor și să se comporte cu femeile.

De altfel, în primul mesaj distribuit pe contul lui Tate după reținerea sa în România, acesta sau una dintre persoanele care au acces la contul său a notat că „Matrix și-a trimis agenții”, probabil o referință la perchezițiile efectuate de DIICOT la locuința sa și a fratelui său.

Pe 31 martie Curtea de Apel București a considerat că frații britanici Andrew şi Tristan Tate nu mai pot fi reținuți în arest și a dispus eliberarea acestora. Cei doi frați au fost plasați însă în arest la domiciliu.

Aceeași măsură a fost dispusă și pentru Georgiana Manuela Naghel şi Alexandra Luana Radu, complicele din România ale fraților Tate care au fost arestate alături de ei anul trecut.