Sayed Sadaat era ministru al comunicațiilor în guvernul afgan înainte să se mute în Germania, în decembrie anul trecut, cu speranța unui viitor mai bun. Acum este curier în orașul Leipzig, notează Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

El spune că unii din țara lui l-au criticat pentru că a acceptat o astfel de muncă după ce a fost membru al executivului timp de doi ani. Pentru el, însă, un loc de muncă este un loc de muncă.

”Nu am de ce să mă simt vinovat”, spune bărbatul de 49 de ani, îmbrăcat în uniformă portocalie, lângă bicicleta sa. ”Sper ca alți politiceni să urmeze aceeași cale, să muncească pentru oameni în loc să se ascundă”, a adăugat el.

Deși avea studii de IT și telecom, el nu și-a putut găsi un job pe măsura experienței sale din cauză că nu vorbea limba germană. ”Limba este cea mai importantă parte”, spune Sadat.

În fiecare zi el face patru ore de germană la o școală, iar apoi începe tura de seară de șase ore la Lieferando, firmă de livrări la care a început să lucreze în această vară.

”Primele zile au fost interesante, dar dificile”, a explicat el, vorbind despre provocarea de a învăța să circule cu bicicleta prin traficul urban. ”Cu cât ieși mai mult și întâlnești oameni, cu atât înveți mai mult”, a mai spus fostul ministru.