După modelul Timișoara, "Maratonul vaccinării" va fi organizat și în Capitală, la Sala Palatului şi la Biblioteca Naţională, unde vor fi amenajate în total 50 de puncte de vaccinare. Maratonul va începe vineri, 7 mai, la ora 16:00 şi se va încheia luni, 10 mai, la ora 8:00.

vaccinarea in RomaniaFoto: Comitetul de coordonare vaccinare Covid

Organizatorii au anunțat miercuri că sute de medici, studenţi şi asistenţi medicali vor fi implicaţi în acest proiect, voluntar, timp de trei zile, 24 de ore din 24. Maratonul Vaccinării se va desfăşura în două centre: la Sala Palatului şi la Biblioteca Naţională, unde vor fi amenajate în total 50 de puncte de vaccinare, care vor fi deschise de vineri, 7 mai, ora 16:00, până luni, 10 mai, la ora 8:00.

Va fi folosit vaccinul Pfizer, astfel că se va putea vaccina orice persoană de peste 16 ani, în baza cărţii de identitate, fără programare. Minorii cu vârsta peste 16 ani trebuie să fie însoţiţi de părinte/tutore, care va trebui să îşi dea acordul în scris.

Rapelul va avea loc trei săptămâni mai târziu, în perioada 28 - 31 mai.

Maraonul vaccinării este organizat de Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" Bucureşti, în parteneriat cu Colegiul Medicilor Bucureşti, Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România - filiala Municipiului Bucureşti, Societatea Studenţilor la Medicină Bucureşti şi Societatea Multidisciplinară a Medicilor Rezidenţi, cu sprijinul Primăriei Capitalei, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), şi al Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) organizează, în perioada 7-10 mai Maratonul Vaccinării - Ediţia Bucureşti.

"Maratonul Vaccinării - Ediţia Bucureşti reprezintă încă un pas important pentru a atinge un nivel de imunizare a populaţiei suficient de ridicat astfel încât la nivelul întregii societăţi să începem o revenire la normalitate în raport cu pandemia. Fiecare persoană vaccinată contează. Cu fiecare dintre noi vaccinat contribuim la redeschiderea teatrelor, la desfăşurarea de activităţi recreative, la relansarea economiei, practic, la revenirea la activitatea noastră de dinaintea acestei crize sanitare. Nu vrem să doborâm recorduri în cifre, vrem însă să contribuim la atingerea unui record de responsabilitate", spune rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" Bucureşti, Viorel Jinga.