Clădirea Institutului Matei Balș din Capitală în care a izbucnit incendiul soldat cu patru morți este din 1953 și "a fost refăcută din toate punctele de vedere", iar ultima linie de oxigen a fost montată în decembrie, a declarat medicul Adrian Streinu Cercel, fost manager al spitalului.

Institutul Matei Bals in ziua incendiuluiFoto: Agerpres

Streinu Cercel a spus că imobilul a fost refăcut "din toate punctele de vedere, inclusiv din punct de vedere al aprovizionării cu oxigen".

"Avizele sunt în ordine, ultima linie de oxigen a fost montată în decembrie", a spus Streinu Cercel.

Incendiul a cuprins o suprafață de 100-120 de metri pătrați, respectiv 4 saloane de la parterul spitalului, iar la sosirea pompierilor ardea cu flacără deschisă, cu degajări mari de fum, potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Șeful DSU, Raed Arafat, a precizat că incendiul a fost anunțat la 112 la ora 5.03, la 5.13 a sosit la fața locului primul echipaj, iar la 5.14 a fost declanșat planul roșu de intervenție. La acest moment, intervenția este finalizată, nu mai sunt persoane de evacuat și rămâne să fie stabilite cauzele incendiului, a spus Arafat.

La fața locului au intervenit 38 de echipaje de prim-ajutor, 6 echipaje de terapie intensivă, 5 autospeciale pentru victime multiple, iar 100 medici și asistenți au fost chemați de acasă.

În incendiu au murit 4 pacienți, 3 dintre ei fiind carbonizați, iar alți peste 100 de pacienți au fost evacuați, fiind transferați în alte pavilioane sau la alte spitale.