Marian Zlotea, fost europarlamentar PDL și fost presedinte al Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, a fost dat în urmărire de către Poliția Română, după ce a fost condamnat definitiv, miercuri, de Curtea de Apel Bucureşti la 8 ani şi jumătate de închisoare pentru corupție. La câteva ore de la pronunțarea deciziei instanței, Zlotea a anunțat pe Facebook că a plecat din România și că a cerut statut de refugiat politic în altă țară.

Marian ZloteaFoto: IGPR

Fotografia și semnalmentele fostului europarlamentar apar pe site-ul Poliției Române, la rubrica "Persoane urmărite".

Marian Zlotea a fost condamnat definitiv miercuri de Curtea de Apel Bucureşti la 8 ani şi 6 luni închisoare pentru luare de mită, instigare la luare de mită şi trafic de influenţă, fiind acuzat că a primit de la subalterni, firme şi supermarketuri bani şi produse alimentare pentru "pomeni electorale". Instanţa a dispus confiscarea de la Zlotea a sumei de 263.000 de lei. În prima instanță - Tribunalul Bucureşti - Marian Zlotea fusese condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare.

În acelaşi dosar au fost condamnaţi definitiv miercuri și trei directori din ANSVSA: Doina Constanţa Lupu - 6 ani şi 6 luni de închisoare, Mădălina Ioana Podosu - 6 ani, Marius Hofman - 4 ani.

Fostul europarlamentar PDL a anunțat pe Facebook, la câteva ore de la decizia instanței, că a plecat din țară înaintea de pronunțarea senținței, el susținând că este nevinovat. El mai susține că "știind de această înscenare de sentință" a plecat din Romania și a cerut statut de refugiat politic în altă țară. De asemenea, Zlotea spune că se va adresa CEDO.