Un proprietar de stână din judeţul Galaţi s-a ales cu dosar penal pentru lovire şi alte violenţe, după ce a agresat un cioban, dar şi cu o amendă de 3.000 lei, pentru împiedicarea luării măsurilor legale de către jandarmi, informează Agerpres.

OiFoto: Hotnews

Potrivit sursei citate, un echipaj de jandarmerie de pe raza municipiului Tecuci a fost direcţionat de către operatorul 112 la o stână din zonă, unde era reclamată o agresiune fizică.

La faţa locului, jandarmii au luat legătura cu persoana care a efectuat apelul, un bărbat în vârstă de 60 ani, care a declarat oamenilor legii că a fost lovit cu o sapă de către proprietarul stânei, cu o zi în urmă. Jandarmii au observat că ciobanul are urme de lovituri pe ambele picioare, braţ, ceafă şi au solicitat sprijinul unui echipaj medical de urgenţă.

Personalul medical a hotărât ca persoana în cauză să fie transportată la Spitalul Municipal din Tecuci, pentru îngrijiri medicale de specialitate, iar ulterior la Spitalul de Urgenţă Galaţi, pentru investigaţii suplimentare. Pe timpul luării măsurilor legale la faţa locului, dar şi pe holurile spitalului, proprietarul stânei, însoţit de câţiva prieteni, a încercat să îi împiedice pe militari să stabilească împrejurările în care a fost comisă agresiunea, încercând să îi intimideze cu ameninţări şi relaţii suspuse.

La spital, persoana agresată a declarat jandarmilor că lucrează la stână fără forme legale, iar cu o zi în urmă a fost lovită cu o sapă de către proprietarul stânei pe motiv că ar fi fost sub influenţa alcoolului. Jandarmii i-au întocmit proprietarului stânei actele de sesizare pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe şi i-au aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 3.000 lei, pentru împiedicarea jandarmilor de a-şi îndeplini obligaţiile de serviciu. Bărbatul în cauză a negat comiterea faptei, iar cercetările sunt continuate de către poliţişti.​