Autoritățile din regiunea separatistă Tiraspol au anunțat joi că anulează timp de o zi interdicția de circulație pentru cetățenii din stânga Nistrului care vor dori să participe la scrutinul prezidențial de pe 15 noiembrie, potrivit jurnal.md.

Igor DodonFoto: Aleksey Nikolskyi/Kremlin Pool / Zuma Press / Profimedia

Potrivit unui comunicat afișat pe site-ul „ministerului de Interne” de la Tiraspol, cetățenii trebuie să prezinte buletinul de identitate la posturile vamale iar la întoarcere să prezinte buletinele și fișa de însoțire cu ștampila „votat”.

Cei care la întoarcere nu vor avea ștampila „votat” vor trebui să stea timp de două săptămâni în carantină.

În cadrul primul tur de scrutin la alegerile din Moldova, încheiate cu Maia Sandu pe primul loc, urmată de președintele în exercițiu Igor Dodon (pro-rus) au votat 14.000 de cetățeni din regiunea transnistreană. Voturile din această regiune merg preponderent spre Dodon, care în primul tur a fost votat în proporție de aproape 75% de cei 14.000 de alegători din Transnistria.

„(...) iată, probabil cineva de la Kremlin i-a telefonat și administrația de la Tiraspol a decis că oamenii pot pleca, timp de o zi, în „statul vecin”. La întoarcere oamenii sunt impuși să prezinte buletinul cu ștampila „votat”, altfel trebuie să nimerească în carantină. O generozitate și o bătaie de joc nemaivăzută de cetățeni ”, a reacționat deputatul Oazu Nantoi, citat de jurnal.md.