Deputatul Nicolae Bănicioiu, suspectat de DNA că ar fi primit mită aproximativ 800.000 de euro în perioada în care a fost ministru, susține că "acuzațiile vehiculate în presă sunt false", că vrea să aibă acces cât mai repede la dosar și să îi fie ridicată imunitatea pentru că nu ar avea nimic de ascuns. El anunță că a decis să nu mai candideze pentru un nou mandat de parlamentar.

HotNews.roFoto: Hotnews
  • "Am văzut astăzi cu surprindere comunicatul DNA și vreau să fac următoarele precizări: în primul rând consider acuzațiile vehiculate în presă false și din această cauză doresc să am acces la dosar cât de repede posibil!
  • Sunt pentru a se ridica imunitatea deoarece nu am nimic de ascuns și cred că totuși clarificarea cât mai rapidă a situației, va fi în interesul tuturor.
  • Înțeleg că odată cu începutul campaniei electorale acesta ar fi un subiect care poate ar îngreuna lămurirea lucrurilor și din această cauză am decis că nu voi mai candida!
  • Îmi doresc doar aflarea cât mai rapidă a adevărului și sper ca acest demers să nu fie generat de persoane care au ele probleme și probabil, ca să scape au inventat fapte", a scris pe Facebook fostul ministru în guvernele Ponta.

DNA a anunțat marți că a cerut Parlamentului ridicarea imunității pentru un deputat acuzat de trafic de influență și luare de mită în formă continuată, în perioada în care era ministru. Surse judiciare au declarat pentru Hotnews.ro că este vorba despre Nicolae Bănicioiu, ministru al Tineretului și Sportului și al Sănătății în guvernele Ponta.

Conform procurorilor DNA, în perioada 21 decembrie 2012 - 5 martie 2014, când era ministru al Tineretului și Sportului, Bănicioiu ar fi primit de la un om de afaceri suma totală de peste 1,292 de milioane de lei, pentru a interveni la ministrul Sănătății pentru numirea în funcția de manager/menținerea în funcția de manager a unor persoane la conducerea spitalelor cu care firmele controlate de doi oameni de afaceri aveau contracte de achiziții publice și pentru alocarea de bani către aceste spitale.

De asemenea, Nicolae Bănicioiu este acuzat de DNA că în perioada 5 martie 2014 - 17 noiembrie 2015, când era ministru al Sănătății, ar fi primit de la cei doi oameni de afaceri suma totală de peste 2,612 milioane de lei.

Nicolae Bănicioiu este deputat din 2004, fiind la al patrulea mandat, ales din partea PSD. În mai 2018, el a demisionat din PSD și a trecut la partidul lui Victor Ponta. De altfel, Bănicioiu a fost ministru în guvernele Ponta - ministru al Tineretului și Sportului și ministru al Sănătății.

În perioada decembrie 2012- martie 2014, Bănicioiu a fost ministru al Tineretului și Sportului, iar ulterior (martie 2014-noiembrie 2015) a ocupat portofoliul de la Sănătate, fiind ministru al Sănătății la momentul tragediei de la Colectiv, din 30 octombrie 2015. El este cel care în zilele ce au urmat incendiului declara că "avem de toate” și că nu e nevoie ca victimele să fie duse și tratate în spitale din străinătate.

În perioada decembrie 2012 - martie 2014, când Bănicioiu era ministru al Tineretului și Sportului, ministru al Sănătății era Eugen Nicolăescu.