Tudor Chirilă, invitat vineri la interviurile HotNews Live, spune că incapacitatea principalilor candidați la Primăria Capitalei de a ajunge la o dezbatere reflectă, din nou, un dispreț față de cetățeni, el apreciind că "tăcerea în dezbateri a devenit o formă de comunicare". Artistul le-a adresat câte o întrebare Gabrielei Firea și lui Nicușor Dan.

Nicusor Dan si Gabriela FireaFoto: Colaj foto

El crede că lipsa unei dezbateri între principalii candidați "spune foarte mult".

"A fost o campanie murdară, toate mizeriile astea cu basculante, cu campanii de primărie plătite din bani publici, nici nu știu dacă oamenii înțeleg exact ce se întâmplă. Incapacitatea candidaților de a ajunge la o dezbatere reflectă iarăși un dispreț față de cetățean. Se merge pe chestia că tăcerea e cea mai bună. Tăcerea în dezbateri a devenit o formă de comunicare. Ar fi trebuit să avem cinci șase dezbateri pentru București. Fiecare a dat explicații pe culoarul lui și nu a reușit să spargă publicul format din bule. Toți suntem radicalizați, nu mai avem nuanțe", a afirmat Tudor Chirilă.

Artistul a fost rugat, la interviurile HotNews Live, să adreseze câte o întrebare principalilor doi candidați pentru Primăria Capitalei - Gabriela Firea și Nicușor Dan.

  • "Pe Gabriela Firea aș întreba-o dacă se uită la momentul de dinainte de a fi primar și la momentul actual, în baza căror criterii consideră că mai merită un mandat. În baza căror realizări, poate și în comparație cu Oradea, Cluj, Alba Iulia, în baza cărei analize, raportat la promisiunile de campanie, consideră că merită încă un mandat?".

  • "În cazul lui Nicușor Dan, dacă ar câștiga, care sunt principalele acțiuni pe care le-ar face ca să elibereze întregul aparat administrativ de incompetență. Care sunt principalele măsuri prin care ar putea evalua un aparat administrativ care se dovedește nefuncțional, care ar fi planul de acțiuni și ce orizont de timp ar fi pentru schimbarea acestui aparat administrativ".