Profesorul de sport din Oradea care a pledat, în sala de clasă, alături de elevi, pentru proteste față de purtarea măștilor, trebuie dat afară din învățământ, a declarat miercuri premierul Ludovic Orban.

Nelu PopFoto: Captura video

”Aici trebuie sanctionat fără discutie. Aceasta este o obligatie legala, portul maștii în școală este obligatoriu, este principala formă prin care noi protejăm sănătatea copiilor noștri. Iar dacă un cadru didactic incită copiii să nu poarte mască, după părerea mea, trebuie să părăsească învățământul”, a spus Orban.

Potrivit Digi24, Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor a depus o plângere penală pe numele profesorului de sport din Oradea, pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

„La nivelul unității de învățământ a fost demarată o procedură de cercetare disciplinară pentru acel profesor. Ministerul condamnă o astfel de atitudine a cadrelor didactice și va lua toate măsurile care se impun”, a spus Cristian Tănase, purtător de cuvânt al Ministerului Educației, pentru Digi24.

De asemenea, Poliția Bihor s-a autosesizat și i-a aplicat profesorului respectiv o amendă de 2.500 de lei pentru încălcarea prevederilor legale din domeniul protecției sanitare.

Inspectorul şcolar general Virgil Blage a precizat, pentru Agerpres, că "prestaţia" profesorului respectiv, filmată şi încărcată pe contul de facebook al acestuia, este "un comportament regretabil, care contravine regulilor şi regulamentelor, făcând propagandă mişcării 'Jos botniţa de pe copii!'".

În acest sens a fost contactată unitatea de învăţământ unde este încadrat cadrul didactic pentru lua măsurile ce se impun în această situaţie. Astfel, s-a constituit la nivelul şcolii comisia de disciplină care urmează să analizeze faptele săvârşite şi să ia măsurile care se impun.