Președintele american Donald Trump a sugerat miercuri că alegătorii din statul North Carolina ar trebui să voteze de două ori la alegerile prezidențiale din noiembrie, o dată la secție și o dată prin corespondență, pentru a fi siguri că votul lor este luat în calcul, transmite Reuters. Acest lucru este, evident, ilegal.

Trump vs BidenFoto: dpa picture alliance / Alamy / Alamy / Profimedia

"Deci, lasați-i să-și trimită votul (prin corespondență -n.red) și să meargă la votare”, a spus Trump, într-un interviu pentru un post de televiziune din Wilmington, North Carolina, atunci când a fost întrebat despre securitatea votului prin poștă, procedură contestată adesea de liderul de la Casa Albă, pe motiv că ar duce la fraudarea scrutinului în favoarea democraților.

"Dacă sistemul (votului prin corespondență- n.red) este atât de bun pe cât spun ei, atunci evident că nu vor mai fi lăsați să voteze a doua oară, când ajung la secție”, a completat Trump.

Activiștii au reacționat la aceste afirmații, pe motiv că sugestia lui Trump nu este nimic altceva decât o încălare a legii. Ei au cerut publicului să-l ignore pe liderul de la Casa Albă care va încerca să obțină al doilea mandat la scrutinul din 3 noiembrie, în confruntarea cu democratul Joe Biden.

"A vota de două ori este ilegal. Nu-l ascultați pe președinte”, a transmis pe twitter Uniunea Americană a Libertăților Civile.