Ingrid Bicu are 33 de ani și reprezintă România ca expert la Institutul Internațional pentru Democrație și Asistență Electorală (International IDEA) - Stockholm. Toate costurile privind cazarea, diurna, salariul și transportul sunt suportate de România prin Autoritatea Electorală Permanentă, scrie Radio Europa Liberă.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cariera lui Ingrid Bicu începe însă pe băncile liceului, când are primul contact cu SRI. La 19 ani este angajată de Serviciul Român de Informații, iar la 26 de ani predă ca lector la Academia Națională de Informații.

Și-a dat demisia din SRI la 29 de ani pentru a se angaja la Autoritatea Electorală Permanentă. În ultimul an și jumătate, ea a reprezentat România într-un for important privind promovarea democrației la nivel mondial, organism internațional din care România nu face parte încă.

Europa Liberă a încercat să afle câte persoane au fost detașate în afara României de Autoritatea Electorală Permanentă și care este experiența profesională a acestora. În răspunsul oferit pentru Europa Liberă, AEP precizează că există o singură persoană: Ingrid Bicu.

Articolul integral, aici.