O femeie fotografiată având în mână o tufă mare de bujori de munte, cu rădăcini, imagine devenită virală, riscă o amendă de până la 5.000 de lei, afirmă secretarul de stat în Ministerul Mediului Iulian Stana. El spune că autoritățile încearcă să o identifice pe femeie.

HotNews.roFoto: Hotnews

Fotografia cu femeia având în mână o tufă de bujori de munte - specie protejată - a fost postată de Salvamont Argeș și a devenit virală.

"Reamintim troglodiților că bujorul de munte e specie protejată și se iau amenzi grase la buget. În plus, nu se poate răsădi. Tufele distruse de bipedul din imagine au cel puțin 30 de ani și se vor usca imediat", a fost mesajul postat luni pe Facebook de către Salvamont Argeș.

Secretarul de stat în Ministerul Mediului Iulian Stana a declarat miercuri, la Digi 24, că femeia poate fi amendată în baza imaginilor.

  • "Acest tip de incidente se întâmplă, oamenii nu conștientizează sau nu îi interesează că rup o plantă protejată de lege. Sunt amenzi între 3.000 și 5.000 de lei. Încercăm să identificăm persoana respectivă. E vorba de un prejudiciu.
  • Persoana poate fi amendată în baza fotografiei, am început demersurile de identificare. Dacă o identificăm, o și amendăm.
  • Nu e un caz unic, pe rețele de socializare ni s-a atras atenția că mulți turiști și în vârful muntelui fac asta", a declarat Iulian Stana.