Președintele rus Vladimir Putin a concediat joi doi generali de poliție implicați în anchetarea jurnalistului de investigații Ivan Golunov, caz care a strânit proteste masive și critici extrem de dure din partea comunității internaționale determinând autoritățile de la Moscova să dispună în cele din urmă eliberarea ziaristului arestat, transmite Reuters.

Vladimir PutinFoto: kremlin.ru

Poliția a renunțat brusc la acuzațiile de trafic de droguri împotriva ziaristului după ce peste 1.000 de oameni au mărșăluit în semn de solidaritate față de jurnalist. Decizia de a renunța la acuzații reprezintă un gest fără precedent pentru autoritățile ruse, acuzate că i-au înscenat totul ziaristului de investigații.

Ministrul de interne Vladimir Kolokoltsev declara că intenționează să îi ceară președintelui Putin concedierea șefilor din poliție care au instrumentat cazul.

Miercuri, poliția a reținut cel puțin 400 de persoane care protestau la Moscova, pentru a cere pedepsirea ofițerilor de poliție implicați în arestarea ziaristului, după ce analizele realizate la cererea justiției nu au relevat nicio urmă de droguri în sângele său și niciuna dintre punguțele cu droguri nu avea amprentele sale. Printre cei reținuți se află și politicianul de opoziție Aleksei Navalnîi.