Imnul național a fost intonat într-o manieră originală la Piatra Neamț, la festivitățile dedicate Unirii Principatelor Române, după ce interpreta de muzică populara Viorica Macovei a încurcat de mai multe ori versurile, scrie publicația locală vestea.net, care prezintă și o înregistrare video.

Imnul Romaniei, la Piatra NeamtFoto: Captura Facebook

După primele două versuri din prima strofa urmează primul vers din strofa a doua (Acum ori niciodată să dăm dovezi la lume), moment în care Viorica Macovei revine la versul patru din strofa I (La care să se-nchine și cruzii tăi dușmani).

După care urmează strofa a patra. Cântăreața îndeamnă acum publicul -„Împreună!” - pentru a reveni la strofa a doua.

Imnul de stat al României este alcătuit din unsprezece strofe. La ocazii festive se interpretează strofele 1, 2, 4 și 11. (sursa)

Totul sub privirile autorităţilor din Neamţ şi din Piatra Neamţ: prefectul Daniela Soroceanu, vicepreşedintele CJ Ion Asaftei, primarul Dragoș Chitic, subprefectul Doru Ungureanu, viceprimarii Luminiţa Vîrlan şi Bogdan Gavrilescu etc.

Potrivit unei hotărâri de Consiliu Local, pentru realizarea, pe 24 ianuarie, a evenimentului de sărbătorire a Zilei Unirii Principatelor Unite au fost alocați 11.000 de lei.

Mai multe pe vestea.net