Dosarul polițistului vasluian Mihai Vizitiu, care a omorât un tânăr în urmă cu câteva luni, a fost preluat de către procurorii Parchetului General, care au dispus și reținerea lui, agentul urmând să fie prezentat magistraților cu propunere de arestare preventivă, precizează surse judiciare, citate de Mediafax.

Procurorii Parchetului General au preluat dosarul polițistului vasluian Mihai Vizitiu din cadrul Biroului Rutier și au dispus reținerea lui pentru 24 de ore, au precizat sursele judiciare. Procurorii îl vor aduce pe polițist, în cursul zilei de joi, în fața magistraților Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă.

Poliţistul vasluian este cercetat pentru omor, după ce l-a împuşcat pe nepotul fostului şef al Biroului Rutier Vaslui în luna martie a acestui an, după ce i s-ar fi descărcat arma în timp ce-l imobiliza.

Conforminformațiilor oferite atunci de Poliția Română, in zona industrială a municipiului Vaslui, un agent de poliție din cadrul Biroului Rutier l-a urmărit pe tânăr, suspectat de comiterea unei infracțiuni în trafic, incercând să-l oprească prin somare verbală și foc în plan vertical. Arma polțiistului s-a descărcat, însa, accidental, atunci când s-a încercat imobilizarea bărbatului, rănindu-l la cap, afirmau reprezentanții Poliției Române.

Bărbatul era din comuna vasluiană Pușcași, fiind cercetat în mai multe dosare, pentru diverse infracțiuni comise în trafic.

Astfel, pe 24 august 2016 și pe 24 decembrie 2016, el a refuzat sa îi fie recoltate probe biologice, fiind trimis în judecată pentru aceste fapte pe 11 martie 2017. De asemenea, pe 12 octombrie 2017, a provocat un accident rutier fără victime, întocmindu-se dosar penal pentru conducere fără permis și sub influența băuturilor alcoolice.

Polițiștii au stabilit că joi, înainte de incident, el se afla la volanul unui autoturism fără a avea permis de conducere.