Inspecţia Judiciară a publicat protocolul încheiat în 2016 cu SRI / Acesta este semnat de Lucian Netejoru şi Florian Coldea
"Inspecţia Judiciară a solicitat, la data de 28 martie 2018, declasificarea 'Protocolului privind organizarea cooperării între Serviciul Român de Informaţii şi Inspecţia Judiciară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii pentru îndeplinirea sarcinilor ce le revin, potrivit legii', încheiat la data de 29 februarie 2016. Protocolul şi-a încetat efectele la 8 martie 2017. În niciuna dintre procedurile administrative de verificare a activităţii şi conduitei judecătorilor, procurorilor şi magistraţilor-asistenţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, derulate în intervalul în care Protocolul a fost în vigoare, Inspecţia Judiciară nu a solicitat şi nu a transmis Serviciului Român de Informaţii date şi informaţii", precizează Inspecţia Judiciară.
IJ mai spune că nu a exercitat vreo acţiune disciplinară în baza acestui protocol.
"De asemenea, în acelaşi interval, nu a fost exercitată nicio acţiune disciplinară ca efect al protocolului. Subliniem că toate acţiunile disciplinare exercitate de Inspecţia Judiciară au fost întemeiate exclusiv pe situaţii de fapt constatate nemijlocit de inspectorii judiciari, fără alte date şi informaţii furnizate în temeiul Protocolului ori al vreunei colaborări cu alte entităţi", subliniază Inspecţia Judiciară.
Protocolul a fost semnat în anul 2016 de şeful Inspecţiei Judiciare, Lucian Netejoru, şi Florian Coldea, prim adjunct al directorului SRI la acea vreme, iar avizul de legalitate a fost dat de procurorul Gheorghe Stan, şef adjunct al Inspecţiei Judiciare, şi de Dumitru Dumbravă, şeful Direcţiei Juridice a SRI.
Art. 3 din acest protocol prevede: "(1) Cooperarea se realizează în temeiul legii şi al prezentului Protocol, cu respectarea strictă a atribuţiilor şi competenţelor părţilor, prin valorificarea eficientă a posibilităţilor pentru identificarea anticipată, prevenirea şi combaterea abaterilor disciplinare în rândul magistraţilor şi înlăturarea în timp util a unor fapte care ar putea afecta înfăptuirea justiţiei sau realizarea securităţii naţionale. (2) Serviciul Român de Informaţii transmite: a) la solicitare, orice informaţii referitoare la lucrările aflate pe rolul Inspecţiei Judiciare; b) din oficiu, orice informaţii în legătură cu acte sau fapte susceptibile a fi încadrate ca fiind abateri disciplinare săvârşite de magistraţi".
Art. 4 stipulează: "Inspecţia Judiciară, în urma efectuării verificărilor prealabile proprii, potrivit legii, va comunica într-un termen rezonabil utilitatea datelor şi informaţiilor transmise de SRI şi, respectiv, modul lor de valorificare".

Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
Găurile negre supermasive, formate din materie întunecată? / Internauții au decodat mesajul secret al roverului Perseverance / GTA ar putea fi interzis în SUA /
S-au apucat mai mulți români de yoga în pandemie? „De acasă se muncește mai mult decât de la birou. Faptul că urmează ora de yoga, mă forțează să-mi închid laptopul”
INTERVIU Un an de la primul caz de COVID-19 în România / De ce a scăzut drastic numărul îmbolnăvirilor în ultimele 2-3 luni și ce ne așteaptă: Al treilea val nu va fi de intensitatea celui de-al doilea / Testele rapide ar trebui distribuite gratuit medicilor de familie, am ști clar numărul real de cazuri
Ai inventat statul paralel, care se pare ca e alcatuit din slugile tale, idiotule.
Cum mai cerem revizuirea ....?
Intre timp, exista doua protocoale active (secrete, da!) intre ministerul justitiei si SRI, Tudorel spune ca nu a avut timp sa le studieze, ca nu vede vreo urgenta.
Rastimp, majoritatea PSD/ALDE se pregateste sa rastoarne mii de decizii definitive din justitie, pe baza de "protocoale"
Oamenii ne considera cam tampiti, daca isi imagineaza ca o natie intreaga o sa creada asemenea gugumanii.