Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Mures va avea cheltuielile salariale acoperite pentru primele 8 luni ale acestui an, iar cheltuielile materiale sunt acoperite pentru primele 7 luni, in timp institutiile de cultura din subordinea Consiliului Judetean au bani de cheltuieli doar pana in august, informeaza Agerpres.

"Situatii ingrijoratoare se inregistreaza la DGASPC Mures si la institutiile de cultura din subordinea Consiliului Judetean. Astfel, in cazul DGAPSC, cheltuielile salariale sunt acoperite pentru primele 8 luni ale acestui an, iar cheltuielile materiale (pentru utilitati) sunt acoperite pentru primele 7 luni ale anului.

Potrivit legii, Consiliul Judetean are obligatia de a asigura 10% din aceste cheltuieli, restul cazand in sarcina bugetului central. In 2017, desi CJ are obligatia asigurarii a 10% din cheltuieli, institutia a asigurat 35% din acestea. In cazul institutiilor de cultura subordonate, finantarea este asigurata integral din bugetul judetului Mures.

Cheltuielile salariale au fost acoperite prin proiectul de buget pana in luna decembrie 2018, dar in acest moment cheltuielile materiale sunt acoperite doar pentru primele 8 luni ale acestui an. Speram ca aceste probleme sa fie solutionate cu ocazia primei rectificari bugetare", a declarat, pentru Agerpres, Katalin Lukacs, purtatorul de cuvant al Consiliului Judetean Mures.

Potrivit reprezentantei CJ Mures, in ceea ce priveste cheltuielile de functionare, la nivelul Consiliului Judetean Mures acestea sunt asigurate pana la finalul anului 2018.