Premierul Viorica Dancila are programate intalniri la Bruxelles, marti si miercuri, cu presedintele Consiliului European, Donald Tusk , cu presedintele Parlamentului European, Antonio Tajani. si cu presedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker. Este prima sa vizita externa in calitate de sef al Guvernului de la Bucuresti.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, vizita are ca obiectiv principal intensificarea dialogului prim-ministrului si al Guvernului Romaniei cu institutiile europene, la cel mai inalt nivel, in perspectiva preluarii de catre Romania a Presedintiei Consiliului UE, de la 1 ianuarie 2019.

Premierul a declarat saptamana trecuta ca acesta este un prim pas pentru cresterea dimensiunii europene a guvernarii. "Vreau o relatie mult mai buna cu liderii institutiilor europene", a mai spus Viorica Dancila

Marti dupa-amiaza, premierul Viorica Dancila se va intalni cu presedintele Consiliului European, Donald Tusk, urmata de o intrevedere cu presedintele Parlamentul European, Antonio Tajani.

Miercuri, Viorica Dancila va fi primita de catre presedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker.

Premierul se va intalni si cu comisarul european din partea Romaniei, Corina Cretu.