Moastele Sf. Martir Constantin Brancoveanu au fost aduse sambata la Manastirea Hurezi din judetul Valcea, ctitorie a acestuia, dupa 300 de ani de la moartea domnitorului, de o delegatie clericala condusa de Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Daniel, relateaza Agerpres.

Ramasitele pamantesti ale lui Constantin Brancoveanu au fost primite la Manastirea Hurezi cu onoruri militare, cu sute de preoti si mii de enoriasi din judetul Valcea, urmand ca o parte din acestea sa ramana definitiv la Manastirea Hurezi, locul in care domnitorul si-a dorit sa fie inmormantat.

Manifestarile religioase din judetul Valcea prilejuite de aceasta ocazie vor avea loc sambata si duminica. Racla in care sunt expuse aceste oseminte va fi expusa langa Manastirea Hurezi pentru mai multe luni.

In urma cu o saptamana, tot la Manastirea Hurezi, guvernatorul BNR Mugur Isarescu a donat din partea bancii o replica a sabiei domnului Constantin Brancoveanu.

Manastirea Hurezi a fost ctitorita de Constantin Brancoveanu. Este patrimoniu UNESCO si a fost locul in care Constantin Brancoveanu, ucis de turci in 1714, si-a dorit prin testamentul sau sa fie inmormantat