Confederatia Nationala Sindicala "Cartel ALFA" a prezentat duminica o scrisoare deschisa adresata delegatilor care vor participa marti, la Craiova, la Consiliul National al PSD, in care le reaminteste acestora ca, "presedintele partidului, Victor Viorel Ponta, a semnat un acord cu patronatele si sindicatele in care se angaja ca, odata ajuns la guvernare, sa modifice legislatia muncii", dar ca "in doi ani de guvernare, nimic din toate acestea nu s-a realizat".

"Modul si rapiditatea cu care a fost adoptata recent masura reducerii CAS pentru angajator a aratat ca, atunci cand Guvernul si majoritatea parlamentara doresc un lucru, in ciuda tuturor criticilor si dificultatilor, acesta se poate realiza. Asteptam din partea Guvernului ca, in urma acestui Consiliu, sa aplice o masura de modificare rapida a Legii 62/2011 (Legea dialogului social), cel putin in privinta punctelor minimale inaintate de confederatiile sindicale", arata CNS "Cartel ALFA" in scrisoare.

Citeste integral scrisoarea deschisa a CNS "Cartel ALFA" catre delegatii Consiliului National al PSD:

Scrisoare deschisa

Catre: Consiliul National al Partidul Social Democrat, Craiova, 29 iulie 2014

Stimati delegati,

Pe data de 29 iulie va veti reuni in cadrul Consiliului National al Partidului Social Democrat pentru a stabili candidatul partidului pentru functia de presedinte al Romaniei. Pe langa proceduri, veti discuta fara indoiala si despre sansele candidatului desemnat de a castiga cursa electorala. In acest sens, dorim sa va reamintim cateva momente si elemente cheie ale relatiei partidului cu o mare parte a electoratului sau din ultimii ani:

  • In februarie 2011, presedintele partidului, Victor Viorel Ponta, a semnat un acord cu patronatele si sindicatele in care se angaja ca, odata ajuns la guvernare, sa modifice legislatia muncii;
  • Ati inlaturat un guvern si ati castigat alegerile generale pe fondul profundei nemultumiri populare si cu promisiunea ca veti repara abuzurile guvernului anterior. Printre aceste abuzuri, cel mai grav, modificarea brutala, in defavoarea salariatilor, a legislatiei muncii, transformandu-i in sclavi moderni;
  • Ati adoptat o rezolutie la Congresul PSD din aprilie 2013 pentru modificarea legislatiei muncii, in sensul deblocarii negocierilor colective si corectarea prevederilor care prejudiciaza salariatii;
  • "Legea dialogului social vreau sa o promovam rapid si sa facem toate acele modificari care permit ca drepturile salariatilor sa fie protejate", a declarat premierul Victor PONTA, presedintele PSD, pe data de 16 aprilie 2013.

In doi ani de guvernare, NIMIC din toate acestea nu s-a realizat!

Modul si rapiditatea cu care a fost adoptata recent masura reducerii CAS pentru angajator a aratat ca, atunci cand Guvernul si majoritatea parlamentara doresc un lucru, in ciuda tuturor criticilor si dificultatilor, acesta se poate realiza.

Asteptam din partea Guvernului ca, in urma acestui Consiliu, sa aplice o masura de modificare rapida a Legii 62/2011 (Legea dialogului social), cel putin in privinta punctelor minimale inaintate de confederatiile sindicale, urgent necesare pentru deblocarea negocierilor colective si protejarea salariatilor romani in fata abuzurilor din ce in ce mai grave si mai numeroase ale angajatorilor.

In acest sens, o delegatie a Confederatiei Nationale Sindicale "Cartel ALFA" va prezenta direct acest mesaj delegatilor la Consiliul National al Partidului Social Democrat.

Biroul Executiv National al CNS "Cartel ALFA"