Trupurile neinsufletite ale sublocotenentilor post-mortem Vasile Claudiu Popa si Adrian Postelnicu, cazuti la datorie in timpul indeplinirii unei misiuni in Afganistan, vor fi repatriate cu o aeronava militara a Fortelor Aeriene Romane care va ateriza miercuri, in jurul orei 17:30, la Flotila 90 Transport Aerian din Otopeni, informeaza Ministerul Apararii Nationale (MApN) intr-un comunicat de presa.

Potrivit comunitului de presa, ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, si seful Statului Major General, general-locotenent Stefan Danila, vor fi prezenti la ceremonie.

Maistrul militar clasa a III-a Vasile Claudiu Popa (28 ani) si plutonierul Adrian Postelnicu (34 ani) au decedat duminica seara in Afganistan in urma exploziei unui dispozitiv improvizat.

Potrivit MApN, cei doi militari au fost raniti in Afganistan duminica, in jurul orei 22:00 (ora Romaniei), in timpul executarii unei misiuni de patrulare.

Militarii raniti au fost evacuati cu un elicopter MEDEVAC, la spitalul militar din Baghram unde au decedat in jurul orei 23:00 (ora Romaniei), ca urmare a ranilor deosebit de grave.

Ministerl Apararii a dezvaluit identitatile celor doi militari decedati.

Maistrul militar clasa a III-a Vasile Claudiu Popa, in varsta de 28 de ani, era casatorit, se afla la a doua misiune in Afganistan si era angajat al MApN din anul 2006. Era decorat cu Emblema de Onoare a Statului Major General, Medalia NATO article V si cu Emblema de Onoare a Fortelor Navale.

Plutonierul Adrian Postelnicu, in varsta de 34 de ani, era la prima misiune in Afganistan si era angajat al MApN din anul 2009. Era decorat cu Emblema de Onoare a Fortelor Navale.

Potrivit MApN, militarii romani din Fortele pentru operatii speciale actioneaza in cadrul ISAF, in zona de Est a Afganistanulu