Accidentul de circulatie petrecut duminica dimineata pe raza localitatii Karcag din estul Ungariei s-a soldat cu decesul a trei cetateni romani si a altor doua persoana cu dubla cetatenie, romana si ungara, informeaza Ministerul Afacerilor Externe (MAE) la solicitarea Mediafax.

"La 6 ianuarie 2013, in jurul orei 7.30, pe drumul national 4, la kilometrul 164, pe raza localitatii Karcag, a avut loc un accident grav de circulatie, soldat cu decesul a trei cetateni romani si a altor doi cetateni cu dubla cetatenie (romana si maghiara - mama si un copil de 6 luni)", se mentioneaza in precizarea MAE.

Cei patru adulti, ocupanti ai unuia dintre autoturismele implicate in accident, au decedat la locul accidentului, iar copilul aflat in stare critica a fost transportat de urgenta la spitalul Judetean "Kenezy" din Debrecen. In ciuda eforturilor medicilor de a-l mentine in viata, la ora 12.00 a fost pronuntat decesul.

Potrivit MAE, accidentul a fost provocat de catre un sofer in varsta de 24 ani, cetatean moldovean, care circula cu un SUV inmatriculat in Franta, catre Debrecen si din motive necunoscute a intrat in coliziune cu vehiculul care venea din sens opus, in care se aflau cei patru adulti si bebelusul. In prezent, cetateanul moldovean este retinut de politie.

Oficiile Consulare ale Romaniei la Szeged si Gyula mentin in permanenta legatura cu autoritatile ungare in vederea obtinerii de date suplimentare cu privire la accident si sunt pregatite sa ofere asistenta consulara de specialitate, mai mentioneaza MAE roman.

Agentia ungara MTI a informat ca cei patru adulti decedati duminica dimineata in accident sunt romani din Miercurea Ciuc, trei dintre ei avand acelasi nume de familie.

Vehiculul de teren inmatriculat in Franta se indrepta spre Debrecen in momentul in care a schimbat banda din motive necunoscute si a intrat intr-un vehicul care venea din sens opus, potrivit purtatoarei de cuvant a politiei locale.

Dintre cele cinci persoane cu cetatenie romana aflate in masina inmatriculata in Ungaria, patru adulti au murit pe loc, iar bebelusul a fost transportat la spital cu elicopterul, a declarat Agnes Kovacs. Un purtator de cuvant al spitalului din Debrecen a declarat ca bebelusul a suferit rani grave la cap si la creier, iar medicii nu i-au putut salva viata. El a murit dupa trei ore la spital.

Niciuna dintre persoanele care circulau in masina de teren inmatriculata in Franta nu a fost ranita. Soferul, in varsta de 24 de ani, a fost retinut de politie, a informat MTI.

Potrivit unor informatii neconfirmate, doua dintre victime erau cetateni romani, iar alte doi aveau dubla cetatenie, romana si ungara, in timp ce despre bebelus nu au fost gasite informatii la locul accidentului, mai informase MTI.