Presedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, va efectua joi o vizita oficiala in Romania, la invitatia sefului statului roman, Traian Basescu.

Potrivit Administratiei Prezidentiale, citate de Agerpres, cu prilejul vizitei presedintelui moldovean la Bucuresti, vor avea loc convorbiri oficiale intre cei doi sefi de stat, urmate de o declaratie de presa comuna.

"In cadrul convorbirilor cu presedintele Romaniei vor fi abordate teme aflate pe agenda bilaterala, perspectiva europeana a Republicii Moldova, precum si subiecte de actualitate de pe agenda internationala", a precizat sursa citata.

Presedintele Republicii Moldova se va intalni, totodata, cu presedintii celor doua Camere ale Parlamentului, Roberta Anastase si Vasile Blaga, precum si cu Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane.

Inaintea vizitei la Bucuresti, Timofti spunea, intr-un interviu pentru Agerpres, ca schimbarile politice din Romania nu vor afecta relatiile cu R. Moldova.

"Nu poate sa influenteze schimbarea guvernelor intr-o tara sau alta, relatiile dintre doua tari, mai ales daca la baza relatiilor sunt puse niste principii bine gandite si determinate. In plus, politica externa a Romaniei nu se schimba odata cu guvernarea, mai cu seama fata de Republica Moldova", declara presedintele moldovean.

Nicolae Timofti a afirmat ca intentioneaza sa discute cu oficialii de la Bucuresti despre dezvoltarea relatiilor dintre cele doua state si sa convinga ca Republica Moldova este un partener credibil.

Prezenta lui Timofti la Bucuresti reprezinta cea de-a doua vizita externa a sa de cand a fost ales presedinte al Republicii Moldova la 16 martie, dupa cea efectuata la Bruxelles in perioada 26-27 aprilie.

Nicolae Timofti a declarat, la scurt timp dupa alegerea sa in functia de presedinte, ca pledeaza pentru relatii stranse cu Romania.