Vine momentul să decizi: școala de lângă casă, adică circumscripția, școala lăudată pentru performanțele la examenele naționale sau aceea despre care ai auzit că valorifică potențialul fiecăruia?

Copii la școalăFoto: Shutterstock

Din anul 2020, repartizarea elevilor la clasa pregătitoare este aleatorie, conform noilor reglementări legale. Ești părinte. Ai trecut deja prin experiența grădiniței, un subiect care te-a costat frământări. Te pregătești să-l depășești, răsuflând ușurat că ești în etapa unei independențe fragile a copilului, dar cu perspectiva autonomiei și a creșterii sale armonioase.

Clasa pregătitoare! Se prea poate să nu fi fost atât de pretențios până acum. Grădinița este un loc al jocului, afli de multe ori, pe când școala implică rigoare, o aplecare serioasă asupra studiului, cunoașterii. Ești supraîncărcat cu informații, adesea contradictorii, de la prieteni, cunoștințe, internet. Ce alegi între școala de lângă casă, o școală lăudată și una care valorifică potențialul fiecărui copil?

Vine momentul să decizi: școala de lângă casă, adică circumscripția, școala lăudată pentru performanțele la examenele naționale sau aceea despre care ai auzit că valorifică potențialul fiecăruia? Școala de stat, școala privată, buget, balanța posibilităților și a priorităților familiei? Atâtea întrebări, tot atâtea nevoi de ancore…

Sfatul 1: nicio experiență sau alegere a vreunui apropiat nu se va plia perfect pe specificul familiei tale. Răspunsul se află exclusiv în tine și în realitatea care îți conține familia! O foaie de hârtie și o scurtă ședință cu partenerul de viață pot conduce mai ușor către deznodământ. Începeți cu o evaluare onestă a copilului, dinspre emoții, abilități, înclinații.

CITEȘTE CONTINUAREA ÎN TOTUL DESPRE MAME