În București, Constanța, Ploiești și Oradea există o școală care nu dezvoltă doar creierul copiilor, ci și atenția, concentrarea și răbdarea lor. Aici, copiii învață tehnica de calcul japonez cu soroban, un abac japonez transformat din abacul chinezesc. Tehnica presupune efectuarea de calcule aritmetice, chiar și de ordinul miliardelor, în minte.

Tehnica de calcul japonez, predată de Nomin în România, nu îi îivață pe copii doar calculul mintal, ci le dezvoltă atenția, concentrarea și răbdareaFoto: Facebook

E o tehnică veche japoneză, care există din secolul al XV-lea. Din anii ’30 ai secolului trecut, a început să fie folosită în școli. Se folosește și în zilele de astăzi, în școlile de soroban numite „jyuku”. În România, Nomin Damdin, o mongolă căsătorită cu un român, a deschis aceste școli Nomin Jyuku.

Sigur îi știi pe copiii aceia care au impresionat țara efectuând calcule de ordinul miliardelor în minte și recitând în același timp poezii ori făcând alte lucruri.

I-ai văzut la Next Star, la Românii au talent ori la Chefi la cuțite. Au uimit audiența și au primit Golden Buzz-ul. Sunt copiii școlilor Nomin Jyuku, unde se învață tehnica de calcul japonez.

CITEȘTE CONTINUARE PE TOTUL DESPRE MAME