Premierul Marcel Ciolacu susține că pentru a rezolva problema șolilor care au încă toalete în curte ar fi nevoie de o reformă administrativă. „Ar trebui început cu localitățile care au până în 1500-2000 de locuitori. Trebuie dat acest semnal, poate nu de la alegerile acestea, ci la alegerile viitoare”, a spus Ciolacu.

Toaleta de la țarăFoto: Henadzi Buka | Dreamstime.com

Premierul a fost întrebat luni la deschiderea anului școlar când va ajunge România să nu mai aibă școli cu toalete în curte, așa cum se întâmplă în prezent în aproape de 200 de școli din țară.

  • „Cred că e nevoie și de o reformă administrativă în România. Ar trebui început cu localitățile care au pana in 1500-2000 de locuitori.
  • Trebuie dat acest semnal, poate nu de la alegerile acestea, ci la alegerile viitoare, dar în România este nevoie și de o reformă administrativă și trebuie să o facem și să ne-o asumăm.”, a declarat luni premierul.

189 de școli au încă WC-ul în curte. Ce spune Ligia Deca

Începutul anului școlar 2023-2024 prinde în continuare 189 de școli din România cu WC-urile în curte sau „neconforme”, după cum a susținut vineri ministrul Educației, Ligia Deca.

În ultimul an, în cazul a 62 de școli au fost efectuate lucrări pentru ca grupurile sanitare să fie în interiorul școlii. Ligia Deca anunță că sunt bani pentru acest tip de modernizări, dar spune că Ministerul Educației nu poate rezolva singur problema.

Deca a precizat că cele 189 de școli cu WC în curte se alfă în 148 de unități administrativ-teritoriale.