Colegiul Național „Ion Creangă” din București a trecut în scenariul roșu de funcționare, după ce miercuri trei elevi au fost confirmați cu Covid-19.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 4, Colegiul Național „Ion Creangă” a trecut în scenariul roșu de funcționare, cu desfășurarea activităților exclusiv online, pentru o perioadă de 14 zile, după ce miercuri au fost înregistrate trei noi cazuri confirmate de infecție cu SARS-COV 2 în rândul elevilor.

Tot trei cazuri, de această dată la profesori, au fost înregistrate și la Colegiul Național „Octav Onicescu”, „însă în privința acestei unități de învățământ, Direcția de Sănătate Publică București va finaliza ancheta epidemiologică, iar în funcție de rezultatele acesteia, urmează a fi stabilite măsurile ce se impun”, a anunțat primăria.

Totodată, în ultimele 24 de ore, au fost confirmate cazuri noi de infectare cu virusul SARS-COV2 în următoarele unități din sectorul 4: Grădinița „Ciupercuța”- un cadru didactic, Școala Gimnazială nr. 119- un elev, Școala Gimnazială nr. 129- un elev, Școala Gimnazială nr. 133– un elev, Școala Gimnazială „Avram Iancu”- un elev și Grădinița nr. 4- un îngrijitor.

În toate școlile în care au apărut cazuri de Covid, primăria a dispus efectuarea unor dezinfecții.