​Bacalaureatul pentru olimpici se desfășoară în perioada 10 - 25 mai, la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Ploiești. Această sesiune specială a examenului național de Bacalaureat este organizată pentru absolvenţii de liceu care se pregătesc pentru olimpiadele și concursurile internaţionale pe discipline/sportive. Ministerul Educației anunță că pe 10-11 mai are loc înscrierea candidaţilor, iar pe 14 mai încep probele de evaluare a competenţelor.

BacalaureatFoto: Agerpres

Probele de competențe vor fi susținute acum de elevii care nu au dat aceste examene în februarie, au precizat pentru HotNews.ro reprezentanții Ministerului Educației. Amintim că Ministerul a organizat anul acesta probele orale în luna februarie, urmând ca examenele scrise ale Bac-ului din sesiunea de vară să continue in luna iunie (detalii aici).

În ceea ce privește sesiunea specială pentru olimpici, Ministerul anunță că sunt eligibili 148 de elevi de clasa a XII-a, aflaţi în pregătire sau în etapele de selecţie pentru alcătuirea echipelor care vor reprezenta România atât la olimpiadele internaţionale pe discipline, cât şi la diverse competiţii sportive europene sau mondiale. “De asemenea, pot participa trei absolvenţi ai unităţilor de învăţământ militar, nominalizați de Ministerul Apărării Naționale pentru concursul de admitere în instituții de învăţământ de profil din SUA”, a precizat Ministerul Educației.

Calendar Sesiune specială BAC 2018

10 și 11 mai 2018Înscrierea candidaţilor

14 - 15 maiEvaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română/limba maternă

16 maiEvaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională

17-18 mai Evaluarea competenţelor digitale

Aceste probe vor fi susținute de cei care nu le-au susținut în februarie, potrivit Ministerului.

21 mai 2018Limba şi literatura română

22 mai Proba obligatorie a profilului

23 mai Proba la alegere a profilului şi specializării

24 mai Limba şi literatura maternă

24 maiAfişarea primelor rezultate, la sediul unităţii de învăţământ care va găzdui această sesiune specială, până la ora 18:00

24 maiDepunerea contestaţiilor (18:00 - 20:00)

25 maiRezultatele finale ale sesiunii speciale

Citește și: