Tribunalul Dambovita a decis, vineri, ca omul de afaceri Ioan Niculae sa fie eliberat conditionat, anunta Agerpres. Ioan Niculae a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucuresti la doi ani si sase luni de inchisoare in dosarul "Mita la PSD", pe 2 aprilie 2015. In acelasi dosar, fostul presedinte al Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, a primit trei ani inchisoare cu executare in dosarul "Mita la PSD".

Ioan NiculaeFoto: Hotnews

''In temeiul disp. art. 425 1 alin. 7 pct. 1 lit. b Cod procedura penala, respinge ca nefondata contestatia formulata de catre Ministerul Public - Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie-Directia Nationala Anticoruptie -Serviciul Teritorial Ploiesti, impotriva sentintei penale nr. 974/27.05.2016 pronuntata de catre Judecatoria Gaesti in dosarul nr. 2522/232/2016, intimat-condamnat fiind Niculae Ioan, aflat in Penitenciarul Gaesti. In temeiul disp. art. 275 alin.3 Cod procedura penala, cheltuielile judiciare avansate de stat cu procesul penal raman in sarcina statului. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica din 15.07.2016'', a decis Tribunalul Dambovita.

Vineri, in fata judecatorului, Ioan Niculae a spus ca a muncit in inchisoare si ca nu a creat probleme, iar avocatul acestuia a sustinut ca a indeplinit fractia de executare a pedepsei si ca a dat dovezi temeinice de indreptare.

Procurorii anticoruptie i-au trimis in judecata pe 11 ianuarie 2012 pe Gheorghe Bunea Stancu si pe omul de afaceri Ioan Niculae, in dosarul privind finantarea campaniei electorale a candidatului PSD la alegerile prezidentiale din 2009, Mircea Geoana.

Bunea Stancu, care era si presedinte al Organizatiei Judetene Braila a PSD, a fost acuzat de folosirea influentei si autoritatii ce rezulta din functia de conducere intr-un partid pentru a obtine pentru altul bani sau foloase necuvenite, iar Ioan Niculae, actionar principal al grupului Interagro SA, a fost acuzat de complicitate la fals in inscrisuri sub semnatura privata.

In acelasi dosar au fost deferiti justitiei Gheorghe Teodorescu, actionar al SC Insomar SRL, si Viorel Barac, director al SC Interagro SA, ambii pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Potrivit DNA, in cursul anului 2009, Gheorghe Bunea Stancu si-a folosit influenta si autoritatea rezultate din functia de presedinte al Organizatiei Judetene Braila a PSD pentru a obtine, cu incalcarea dispozitiilor legale ce privesc finantarea partidelor politice, suma de 1.000.000 euro de la Ioan Niculae, bani ce urmau sa fie folositi in campania electorala prezidentiala desfasurata la sfarsitul anului 2009 pentru sustinerea candidatului PSD Mircea Geoana.