Agentia Nationala de Integritate a pierdut, vineri, la Curtea de Apel Bucuresti procesul in care a contestat calitatea de membru in Parlamentul European a lui Mircea Diaconu, transmite Mediafax. Decizia nu este definitiva.

Mircea Diaconu in Parlamentul EuropeanFoto: Hotnews

Instanta Curtii de Apel Bucuresti a respins ca neintemeiata actiunea Agentiei Nationale de Integritate (ANI). De asemenea, instanta a respins ca inadmisibila cererea ANI de anulare a procesului verbal al Biroului Electoral Central din 29 mai privind centralizarea voturilor si atribuirea mandatelor la alegerile pentru Parlamentul European din 25 mai.

"Admite exceptia lipsei capacitatii de folosinta a paratului BEC si respinge in consecinta actiunea formulata in contradictoriu cu acest parat. Respinge exceptia lipsei calitatii procesuale active, a lipsei de interes a actiunii, precum si a lipsei de obiect. Respinge ca inadmisibila actiunea in ceea ce priveste cererea de anulare partiala a procesului-verbal al BEC din 29.05.2014 privind centralizarea voturilor si atribuirea mandatelor la alegerile pentru Parlamentul European 25 mai 2014. Respinge in rest, actiunea reclamantei, astfel cum a fost completata, ca neintemeiata", se arata in decizia instantei.

Decizia Curtii de Apel Bucuresti poate fi atacata cu recurs la instanta suprema, in 15 zile de la comunicare.

Judecatorii au respins ca inadmisibila si cererea de sesizare a Curtii Constitutionale cu exceptia de neconstitutionalitate a articolului 25 din Legea 176/2010.

Aceasta dispozitie a instantei poate fi atacata cu recurs in 48 de ore de la pronuntare.

Agentia Nationala de Integritate a contestat in 11 iunie, la Curtea de Apel Bucuresti, calitatea de membru in PE a lui Mircea Diaconu.

ANI l-a reclamat pe Diaconu, alaturi de Autoritatea Electorala Permanenta si Biroul Electoral Central, dupa ce fostul senator, declarat incompatibil printr-o decizie definitiva a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, din iunie 2012, a candidat la alegerile europarlamentare, castigand un mandat.