Curtea de Apel Bucuresti a decis, luni, ca medicul Naum Ciomu va putea din nou sa profeseze, insa nu mai are dreptul sa isi opereze pacientii, anunta Realitatea Tv. Naum Ciomu a contestat in instanta decizia Colegiului Medicilor din Bucuresti, care i-a interzis sa mai profeseze ca medic. El a cerut sa i se permita sa lucreze intr-o alta specializare decat aceea de medic urolog.

Decizia de luni a instantei este definitiva.

In decembrie anul trecut, Tribunalul Bucuresti a decis ca Naum Ciomu are dreptul sa profeseze, insa nu mai poate fi medic urolog. Judecatorul a motivat prin faptul ca Naum Ciomu are mai multe specializari, iar infractiunea a fost savarsita doar in cazul chirurgiei urologice. Decizia din decembrie 2009 a fost, insa, atacata de Colegiul Medicilor.

Medicul Naum Ciomu a fost deferit justitiei in octombrie 2004, pentru ca a lasat infirm un pacient, fiind acuzat de vatamare corporala grava din culpa.

Pe 13 iulie 2004, in timpul unei interventii, din greseala, chirurgul urolog Ciomu i-a taiat unui tanar penisul, in timp ce ii opera canalul inghinal, apoi i-a fragmentat organul genital in mai multe bucati. Doctorul a invocat faptul ca in momentul interventiei chirurgicale a avut un accident vascular.