Doua cazuri de imbolnavire cu virusul gripal AH1N1 au fost depistate in randul angajatilor de la Palatul Buckingham, a anuntat duminica tabloidul News of The World. Dupa ce un alt caz a fost semnalat recent la castelul Windsor, Regina a ordonat aplicarea imediata a unor reguli de igiena mai stricte in incinta palatelor regale.

Intrucat unul dintre angajatii depistati cu gripa porcina lucreaza la bucataria Palatului Buckingham, personalul a primit instructiuni sa aplice cu strictete recomandarile Ministerului Sanatatii din Marea Britanie, inclusiv izolarea persoanelor deja infectate, pentru a preveni raspandirea virusului.

"Avand in vedere viteza cu care se raspandeste acest virus, era important ca orice persoana care prezinta simptome, mai ales din randul celor ce lucreaza la bucatarie, sa fie izolata. Riscul de a contracta virusul nu ne ocoleste doar pentru ca lucram la Palat si toata lumea si-a luat masuri de precautie. Ultimul lucru pe care oricare din noi il vrea este ca regina sau ducele de Edinburgh sa fie expusi infectarii cu noul virus gripal", a declarat o sursa de la palat.

Un alt caz de infectare cu virusul gripei porcine a fost confirmat recent si la Windsor, la un membru al corului reginei care canta in capela St Georges din castel.

Regina isi petrece, de obicei, saptamana la Buckingham, iar sfarsitul de saptamana la Windsor. Insa, ea va pleca in curand la Balmoral, in Scotia, unde isi va petrece vara, iar apropiatii ei spera ca mutarea sa va reduce riscul de a se imbolnavi.