Intalnire online webPR.ro

VIDEO Dr. Adrian Gabriel Marinescu: Probabil ca in cateva luni bolnavii de hepatita C vor avea posibilitatea de a face tripla terapie prin Casa Nationala de Asigurari de Sanatate

de     Smile Media
Marţi, 16 aprilie 2013, 21:27 DoctorH - DoctorH Actualitate


Dr. Adrian Marinescu
Foto: Hotnews
Hepatita C este vindecabila. Spre deosebire de alte infectii virale, precum HIV sau hepatita B, pentru hepatita C exista tratamente inovatoare disponibile in alte tarti din Europa dar care nu sunt compensate inca in Romania si care ajuta la eliminarea virusului din organism. Dr. Adrian Gabriel Marinescu, medic specialist boli infectioase la Institutul de Boli Infectioase Prof. Dr. Matei Bals,  a discutat online despre tratamentul cu tripla terapie ca unica sansa de vindecare pentru bolnavii de Hepatita C care nu au raspuns la tratamentul standard.

Fragmente din interviul video:
 • Raspunsul la tripla terapie depinde de fiecare pacient in parte. Conteaza foarte mult daca un pacient a facut tratament cu dubla terapie si a raspuns in prima faza, iar la un anumit interval de timp a avut o cadere. In acest caz, sansele de vindecare cu tripla terapie sunt mari, putand sa mearga pana la dublu fata de terapia dublu standard si anume pana la 70-80%.
 • Pentru pacientii care au fost non-responderi, adica acei pacienti care nu au raspuns nici in prima faza la terapia standard sansele sunt categoric mai mici, undeva in jur de 30%.
 • Tripla terapie nu este inca inclusa in lista medicamentelor compensate, insa este aprobata in Romania. Probabil ca in scurt timp - in cateva luni - o sa existe posibilitatea de a face tripla terapie prin Casa Nationala de Asigurari de Sanatate si in Romania, dar fiecare pacient in parte va avea o solutie.
 • Candidatii cei mai buni pentru tripla terapie vor fi cei care au avut recadere, dar cred ca si pentru ceilalti pacienti va exista o varianta, iar tripla terapie va putea fi utilizata
 • De curand s-a lansat un prim document important pentru hepatita C - "Carta Alba a Hepatitei C", care cuprinde toate informatiile adunate pana la acest moment, legate de hepatita C.
Urmariti integral materialul video:Dr. Adrian Gabriel Marinescu, doctorant in Hepatologie in Kiel, Germania, este medic specialist boli infectioase la Institutul de Boli Infectioase Prof. Dr. Matei Bals. Pe parcursul carierei sale a fost implicat in mai multe studii clinice de cercetare cu pacienti afectati de Hepatita cronica cu virus hepatitic C. In ultimii ani s-a specializat in efectuarea elastografiei hepatice - o metoda noninvaziva care stabileste cu precizie fibroza hepatica si care inlocuieste biopsia.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram..*.


14409 vizualizari

 • Hepatita C (Miercuri, 17 aprilie 2013, 1:22)

  Alexandru A [anonim]

  Buna ziua,am 28 de ani,am descoperit ca am hepatita C in anul 2008. Viremia este de 2 milioane dar am facut analiza la sange iar fibroza ficatului este F0. Tinand cont ca la analiza il28b am genul TT cel mai greu de tratat(la interf ribavirina) raspunsul este aproape 0 ce imi recomandati, sa mai astept pana apar noile medicamente care sunt in teste cu free-interferon sau sa incerc actuala terapie,respectiv tri-terapia?Multumesc
  • Raspuns (Miercuri, 17 aprilie 2013, 13:36)

   Adrian Marinescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Alexandru A

   In primul rand as vrea sa va intreb cand a fost facuta ultima evaluare - viremie si fibroza ficatului - si ce metoda s-a folosit pentru fibroza.

   In ceea ce priveste genotipul TT, raspunsul la terapie categoric ca nu este 0 si puteti fi un candidat la noua terapie - tripla terapie.

   Ar trebui sa stabilim cu precizie daca fibroza este intr-adevar 0.
 • Vaccin (Miercuri, 17 aprilie 2013, 8:32)

  Filip [anonim]

  Daca am hepatita B, este contraindicat sa ma vaccinez pentru hepatita C?
  • Raspuns (Miercuri, 17 aprilie 2013, 13:37)

   Adrian Marinescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Filip

   Din pacate, nu exista in acest moment vaccin pentru hepatita C.
 • intrebare (Miercuri, 17 aprilie 2013, 8:44)

  florin [anonim]

  Buna ziua! Am 29 de ani, iar in anul 2011 am fost descoperit cu hepatita C. Am urmat tratamentul cu ribavirina si interferon in perioada martie-septembrie 2012 (6 luni), iar la finalul tratamentului la viremie virusul a iesit nedetectabil, iar toate celelalte analize au fost bune. La sase luni dupa incheierea tratamentului (martie 2013) din nou analizele au iesit bune iar virusul nedetectabil la viremie. Doctorul curant mi-a spus ca este foarte bine, insa nu imi sunt clare anumite lucruri. Mai am virusul hepatic C? Este posibil ca la un moment dat boala sa recidiveze? Trebuie sa tin in continuare un regim alimentar adecvat? Am voie sa consum alcool (nu ma refer aici la excese, ci la o bere din cand in cand)? Va multumesc anticipat pentru raspuns.
  • Raspuns (Miercuri, 17 aprilie 2013, 13:39)

   Adrian Marinescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui florin

   Categoric ca lucrurile stau bine, viremia nedetectabila la 6 luni de la terminarea terapiei poate fi considerata vindecare. Nu exista un regim alimentar legat de hepatita C, iar consumul de alcool este formal contraindicat, insa aveti voie sa ciocniti un pahar din cand in cand.
 • analize virus hepatic C (Miercuri, 17 aprilie 2013, 9:17)

  florin [anonim]

  Copilul meu de 3 ani a facut un tratament cu Interferon si Ribavirina, viremia a fost nedetectabila la 6 luni de la inceperea tratamentului. A fost continuat tratamentul inca 6 luni, dupa care s-a testat viremia care a fost tot nedetectabila. Ce analize si la cat timp trebuiesc repetate in aceste conditii? Exista restrictii de alimentatie?
  Multumesc anticipat pentru raspuns
  • Raspuns (Miercuri, 17 aprilie 2013, 13:40)

   Adrian Marinescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui florin

   Copilul dvs. a raspuns bine la terapie si putem sa consideram ca este vindecat. As recomanda evaluari periodice pentru urmatorii ani. Nu exista restrictie alimentara, insa cu totii ar trebui sa mancam sanatos.
 • Hepatita C (Miercuri, 17 aprilie 2013, 9:31)

  ralucad [anonim]

  Tatal meu sufera de hepatita C (detectata in 2007). A facut tratament cu interferon si ribavirina in 2008, timp de un an, viremie la inceput tratament 1.700.000, iar la sase luni de la tratament 200.000. A mai facut in 2011 acelasi tratament timp de 6 luni, intrerupt deoarece era non-responsiv. In prezent are 64 de ani (abia impliniti). Mai are vreo sansa pentru a fi acceptat pentru tripla terapie?
  Multumesc
  • Raspuns (Miercuri, 17 aprilie 2013, 13:42)

   Adrian Marinescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui ralucad

   Categoric ca vorbim de un pacient care nu a raspuns la terapia antivirala (un non-responder). Varsta de 64 de ani nu reprezinta o contraindicatie la tripla terapie si cred ca pe viitor aceasta poate constitui o solutie.
 • gabriel marinescu (Miercuri, 17 aprilie 2013, 9:40)

  consting [utilizator]

  pe cand se preconizeaza tratamente revolutionare si in afectiunea hvb ? va multumesc.
  • Raspuns (Miercuri, 17 aprilie 2013, 13:44)

   Adrian Marinescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui consting

   In hepatita cronica cu virus B exista si in prezent tratamente care pot fi considerate revolutionare si care pot duce la vindecarea pacientului, mai exact la obtinerea unei viremii nedetectabile pe o perioada lunga de timp.
   Exista studii clinice de cercetare care sunt in desfasurare si probabil ca in viitorul apropiat vom avea noi solutii de tratament.
 • Tratament hepatita C (Miercuri, 17 aprilie 2013, 9:59)

  Iulian [anonim]

  Tata a facut tratament cu interferon si ribavirina prin 2008 dar dupa 6 luni inca mai avea virusul. In 2012 a mai incercat iar tratamentul cu interferon si ribavirina dar nu a reusit sa il duca decat o luna datorita conditiei fizice. Acum poate aplica iar pentru tratament cu tripla terapie? Unde trebuie sa se adreseze pentru acoperirea costurilor tratamentului? Cat costa medicamentele care nu sunt comensate? Tata are 62 de ani.
  Multumesc,
  • Raspuns (Miercuri, 17 aprilie 2013, 13:50)

   Adrian Marinescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Iulian

   Tatal dvs. este non-responder si categoric ca va fi un candidat pentru tripla terapie, cu sanse oricum mai bune fata de terapia pe care a urmat-o.

   Legat de anul 2012, cred ca se impunea o monitorizare mai atenta in timpul terapiei. 

   Asa cum spuneam intr-un raspuns anterior, varsta de 62 de ani nu reprezenta o contraindicatie. 

   In ceea ce priveste costul noilor medicamente, acesta este mare, dar va intra oricum in discutie decontarea prin Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.
 • Diabet si obezitate (Miercuri, 17 aprilie 2013, 10:16)

  StefanB52 [utilizator]

  Diabetul insulino-dependent usor decompensat (chiar de tripla terapie) si obezitatea abdominala (fara ascita) reduc sansele de vindecare cu tripla terapie? Multumesc.
  • Raspuns (Miercuri, 17 aprilie 2013, 13:51)

   Adrian Marinescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui StefanB52

   Bolile asociate cum sunt diabetul zaharat si obezitatea reduc intr-o oarecare masura raspunsul la terapia antivirala, asa cum rezulta din datele studiilor clinice, dar categoric ca tripla terapie reprezinta cea mai buna solutie.
 • Tratament non-responderi (Miercuri, 17 aprilie 2013, 10:45)

  Adrian [anonim]

  Buna ziua ,
  Pentru non-responderi se acceptã tripla-terapie? Oare se aprobã tripla terapie anul asta ? Ar fi indicat sã solicit de pe acum medicului depunerea dosarului pentru re-tratament ?
  Care sunt şansele în cazul meu?Am citit ceva in jur de 38% ??? Ce ar fi mai indicat :Telaprevir sau Boceprevir ? Tot din ce am mai citit aş avea ceva şanse în plus (infime ,ce-i drept ) cu talaprevir .
  Am 43 ani ,hepatita C descoperitã în 2006 .Diabet tip 2- fãrã tratament ,... deocamdatã .Glicemia in jurul valorii de 140.
  Viremie la data descoperirii bolii= 5.210.000 .
  La data începerii tratamentului ianuarie 2008 =2.400.000.Fãcând parte dintr-un program am avut ocazia sã fac analize de viremie repetate , dupa cum urmeazã :
  La 2 sãptãmâni =1.200.000
  4 sãpt.=410.000
  12 sãpt.= 481.199 Am decis totuşi sã continui tratamentul deoarece nu-l suportam chiar aşa de greu ,în ideea era cã mai stagnez evoluţia bolii . Asta am scris-o pentru cei care doresc sa facã la fel : dupã cum se va observa chiar şi în timpul tratamentului viremia a început sa creascã . Deci consider cã nu prea are rost .
  24 sapt. = 219.000
  la terminarea tratamentului = 300.000
  5 luni dupa terminare = 900.000.In prezent .....2-3 mil
  Cunoaşteţi şi alte medicamente care urmezã a intra pe piaţã, .....cu toate ca nici mãcar la astea ultimele nu avem acces ? Banuiesc cã oricum nu în urmãtorii 5 ani :-(((
  Vã mulţumesc !
  • Raspuns (Miercuri, 17 aprilie 2013, 13:55)

   Adrian Marinescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Adrian

   Tripla terapie este aprobata in acest moment in tara noastra, urmeaza sa vorbim despre decontarea acesteia prin CNAS, protocolul urmeaza sa fie semnat. Non-responderii au sansa mai mica de vindecare prin noul tratament fata de cei care au avut recadere, dar categoric tripla terapie va reprezenta o solutie pentru ei.
   In viitor, vor exista si alte terapii (Interferon free), dar nu avem deocamdata datele finale pentru acestea.
 • Vindecare (Miercuri, 17 aprilie 2013, 11:16)

  calinbostan [utilizator]

  Am 45 ani si sunt relapser care am urmat, in perioada iunie-decembrie 2012 tripla terapie. Viremiile la 4, 12 si 24 saptamani de la debutul tratamentului au iesit nedetectabile.
  Am inteles ca, daca si la 24 de saptamani de la incheierea tratamentului (iunie 2013), viremia va fi tot nedectabila, as putea fi vindecat.

  Va rog mult, definiti notiunea de "vindecat". Virusul dispare complet si nu il mai transmit?

  Va multumesc.
  • Raspuns (Miercuri, 17 aprilie 2013, 13:58)

   Adrian Marinescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui calinbostan

   Intr-adevar, daca viremia efectuata la 24 de saptamani de la incheierea terapiei este nedetectabila, puteti sa va considerati "vindecat". Virusul va fi in continuare prezent la nivelul celulelor hepatice, dar nu exista activitate virala si ca urmare nu vom avea alte complicatii legate de boala, iar virusul nu poate fi transmis. Puteti sta linistit pentru ca obiectivul prin terapia antivirala a fost atins.
 • limita de varsta (Miercuri, 17 aprilie 2013, 11:31)

  irina [anonim]

  Buna ziua!
  1.exista limita de varsta pentru aplicarea triplei terapii?
  2.ne puteti descrie va rog -sintetic - in ce consta tripla terapie (durata, efecte secundare, eficacitate etc.)?
  3.tripla terapie poate fi aplicata pentru orice caz de hepatita C care nu a raspuns tratamentului clasic?
  Multumesc!
  • Raspuns (Miercuri, 17 aprilie 2013, 14:02)

   Adrian Marinescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui irina

   Buna ziua!
   1. Nu exista limita de varsta, doar o recomandare - peste 65 de ani, medicul trebuie sa fie prudent.
   2. Tripla terapie = terapia actuala (PegInterferon si Ribavirina) + noul medicament cu actiune antivirala directa (Boceprevir sau Telaprevir). Eficacitatea este categoric cel putin dubla fata de terapia standard, cu durata mult mai scurta. Categoric vor fi efecte secundare, care vor fi atent urmarite pentru fiecare pacient in parte.
   3. In principiu da, insa discutia se va face pentru fiecare caz in parte.
 • tripla terapie (Miercuri, 17 aprilie 2013, 11:50)

  Maria [anonim]

  Buna ziua, as vrea sa stiu daca exista cumva liste de asteptare pt tripla terapie sau o petitie adresata Ministerului Sanatatii in care sa se solicite compesarea acestui tratament. Am auzit ca lista se va redeschide in iulie. Aveti idee daca vor include si acest tratament? Sunt non-responder si ma lupt de foarte multi ani sa rezolv aceasta situatie. Chiar nu pot intelege de ce nu se intampla ceva in aceasta tara, pentru noi, bolnavii.
  • Raspuns (Miercuri, 17 aprilie 2013, 14:07)

   Adrian Marinescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Maria

   Nu putem vorbi de liste de asteptare in conditiile in care nu avem un protocol. Foarte probabil ca si non-responderii vor beneficia de tripla terapie. Speram ca in urmatoarele luni protocolul va fi semnat.
   Totusi, s-au facut pasi concreti in ultimul timp pentru pacientii cu hepatita C: reducerea intervalului pentru lista de asteptare si aparitia celei mai noi terapii. (Nici in alte tari europene nu exista alt tratament mai nou decat tripla terapie)
 • Cand e disponibila tripla terapie? (Miercuri, 17 aprilie 2013, 11:58)

  Corina [anonim]

  Buna ziua!
  Am hepatita C si nu am raspuns la tratamentul standard. Stiu ca ar fi sanse de vindecare cu tripla terapie, dar, din pacate, nu am posibilitatea sa fac rost de banii necesari triplei terapii - am inteles ca m-ar costa peste 30.000 euro, este corect?
  Din sursele dvs, cand se introduce noul medicament pe lista medicamentelor compensate de stat?
  Multumesc.
  • Raspuns (Miercuri, 17 aprilie 2013, 14:09)

   Adrian Marinescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Corina

   Nu va fi nevoie sa cumparati tripla terapie - ea va fi decondata in curand de catre CNAS (probabil cateva luni).
   Nu ati precizat daca ati fost non-responder sau ati avut recadere.
 • Tripla terapie (Miercuri, 17 aprilie 2013, 12:07)

  Razvan [anonim]

  Buna ziua,

  Unchiul meu are hepatita C din 2000, dar a depistat-o abia in 2007. A urmat tratamentul standard, cu toate ca medicul i-a spus de la inceput ca sunt mari sanse ca organismul lui sa nu raspunda. Si asa a fost, nu a raspuns. Acum, am inteles ca are doua optiuni: sa incerca iar dubla terapie, dar sansele sunt de 1-2% sau sa inceapa tripla terapie care ar fi solutia salvatoare.

  Ultima data cand a fost la medic, i-a spus ca este posibil sa fie disponibila aceata terapie tripla incepand din toamna aceasta.
  Mentionez ca noi suntem din Cluj. Daca este adevarat si va fi disponibila tripla terapie, va fi valabil si in Cluj? Sau trebuie sa vina la Bucuresti?

  Va multumesc.
  • Raspuns (Miercuri, 17 aprilie 2013, 14:11)

   Adrian Marinescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Razvan

   Categoric ca solutia o reprezinta tripla terapie, cu sanse reale de vindecare.
   Cred ca termenul din toamna poate fi realist.
   Nu este nevoie sa veniti la Bucuresti, pentru ca indiferent unde este depus dosarul, el va ajunge la CNAS, perioada de asteptare va fi aproximativ aceeasi.
 • Dr. Marinescu (Miercuri, 17 aprilie 2013, 12:16)

  TC [anonim]

  Nu am o intrebare, vreau sa ii mai multumesc odata pentru ce a facut pentru tatal meu. Un om absolut extraordinar!
  • Raspuns (Miercuri, 17 aprilie 2013, 14:11)

   Adrian Marinescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui TC

   Va multumesc pentru apreciere!
 • Buna ziua (Miercuri, 17 aprilie 2013, 12:19)

  Katrinell [anonim]

  Am 41 de ani,depistata cu hepatita C,am facut analizele la Fundeni ,dr. Gheorghe....dupa care nu mi-a aprobat dosarul ptr. interferon,am primit raspuns negativ de la CNA Arges ,dr. Uta....in acest caz ce pot face...?
  • Raspuns (Miercuri, 17 aprilie 2013, 14:13)

   Adrian Marinescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Katrinell

   Mi-ar trebui sa am mai multe date despre dosarul dvs. pentru a vedea de ce ati primit raspuns negativ si pentru a sti ce e de facut.
 • Triterapie (Miercuri, 17 aprilie 2013, 13:00)

  Vasile [anonim]

  Buna ziua,

  Am 61 ani si fac acum tratament cu dubla terapie (rib + interferon pegasys). In trimestru 1 am scazut viremie de la 2,8 mil la 10 mii. In trimestru 2 astept sa fac analize. Doresc sa stiu in cazul in care nu va fi indetectabil se poate ca voi iesi din schema. In acest caz, cand va fi pe piata triple terapie? Cum se explica ca uni au inceput cu triple terapie in anul 2012 ? Acei uni sunt si de la Babes???

  Va multumesc
  • Raspuns (Miercuri, 17 aprilie 2013, 14:15)

   Adrian Marinescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Vasile

   Nimeni nu face in acest moment tripla terapie cu decontare de la CNAS. Foarte probabil ca cei de la Babes sa se afle intr-un studiu clinic sau exista alte surse de finantare.
   Cred ca ar trebui sa asteptam raspunsul dvs. la terapie si cu siguranta vor exista solutii pe viitor.
 • RVS (Miercuri, 17 aprilie 2013, 13:30)

  Maria Iliescu [anonim]

  am citit in data de 11 aprilie un articol pe hotnews referitor la tripla terapie
  http://www.hotnews.ro/stiri-doctorh_actualitate-14599650-infografic-hepatita-pericolul-unui-virus-tacut.htm
  as vrea sa stiu ce inseamna "pacienti naivi" in legatura cu RVS, asa cum era scris in acel articol
  • raspuns (Miercuri, 17 aprilie 2013, 14:23)

   Adrian Marinescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Maria Iliescu

   Pacientul naiv este pacientul care nu a urmat nici un fel de tratament antiviral pana la acel moment. Solutia optima de tratament trebuie sa aiba ca obiectiv principal RVS (raspunsul viral sustinut), adica viremie nedetectabila la 6 luni de la incheierea tratamentului, ceea ce poate echiva cu vindecarea pacientului.
 • tratament hepatita C (Miercuri, 17 aprilie 2013, 13:38)

  Alex [anonim]

  care sunt conditiile de acceptare pentru un tratament cu tripla terapie, cu plata? cat de repede se poate incepe? care sunt costurile unui astfel de tratament?
  • raspuns (Miercuri, 17 aprilie 2013, 14:25)

   Adrian Marinescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Alex

   Asa cum spuneam mai devreme, tripla terapie este aprobata in Romania, fara sa fie inca decontata de CNAS. In locul dvs. nu m-as grabi pentru ca protocolul ar putea fi semnat pana la sfarsitul acestui an.
 • o intrebare despre hepatita B (Miercuri, 17 aprilie 2013, 13:45)

  constantin George [anonim]

  Am onoarea sa va salut ,am 27 de ani am hepatita B din 2010 de sapte luni fac Pegasys ,sunt doar purtator ,sunt casatorit si vreau sa stiu daca sotia ramane insarcinata putem avea un copil sanatos ,fara probleme si daca imi mai permiteti o intrebare dupa ce termin tratamentul este posibil ca virusul sa fiie distus in totalitate cu respect va multumesc
  • Raspuns (Miercuri, 17 aprilie 2013, 14:25)

   Adrian Marinescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui constantin George

   Recomandarea mea ar fi sa asteptati terminarea tratamentului, adica 5 luni plus inca 6 luni post terapie si atunci lucrurile vor fi asa cum va doriti. Categoric ca exista sanse ca virusul sa fie inactiv si sa ramana asa.
 • Tripla terapie ciroza stadiu B (Miercuri, 17 aprilie 2013, 13:48)

  Mihai Gherasim [anonim]

  Buna,

  Va rog sa imi spuneti daca recomandati tripla terapie in ciroza stadiu B. Ar fi eficienta? Ar putea stopa virusul? Multumesc
  • Raspuns (Miercuri, 17 aprilie 2013, 14:26)

   Adrian Marinescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Mihai Gherasim

   Datorita posibilelor efecte secundare, tripla terapie ar putea fi greu de urmat in aceasta situatie, dar cred ca evaluarea cazului dvs. o sa stabileasca ce e de facut.
 • Ciroza hepatica virala (Miercuri, 17 aprilie 2013, 13:54)

  Catalin [anonim]

  d-nul doctor.. mama mea a re ciroza hapatica virala, fiind infectata acum cativa ani in spital cu hepatita C. Initial mama a vut hepatita C si ajunsese sa dezactiveze virusul.. Desi era dezactivat, d-na doctor la care fusese a luat o decizie cam riscanta: i-a administrat o punga cu sange, ceea ce noi credem ca a condus la reactivarea virusului.. E posibil in caz de administrare a unui sange strain, sa i se fi reactivat virusul si sa recidiveze intr-o forma mai complexa? Desi analizele ii ieseau bine, viremia era cca 10.000.000.. Ce ar putea face in combaterea ei(a cirozei hepatice virale), avand in vedere ca nu a mai raspuns la tratamentul cu PEgasis si Copegus? MUltumesc anticipat!
  • Raspuns (Miercuri, 17 aprilie 2013, 14:29)

   Adrian Marinescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Catalin

   Cred ca administrarea produselor de sange a fost facuta cu o indicatie precisa si ca nu putea duce la reactivarea virusului. In prezent, transfuziile de sange ar trebui fi atent monitorizate.
 • Ciroza hepatica virala (Miercuri, 17 aprilie 2013, 13:59)

  Catalin [anonim]

  Vin in completare cu urmatoarele intrebari:
  - pentru a beneficia de consultul dvs. si de tratament, ce ar tb sa faca mama mea?
  - ne-am putea programa la cabinetul dvs?
  • Raspuns (Miercuri, 17 aprilie 2013, 14:30)

   Adrian Marinescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Catalin

   Va puteti lua un bilet de trimitere de la medicul de familie si puteti veni la Institutul Matei Bals.
 • Buna ziua1 (Miercuri, 17 aprilie 2013, 14:27)

  katrinell [anonim]

  Momentan nu pot sa va dau mai multe detalii depre dosar,sunt la servici si doasarul il am acasa dar am primit un raspuns "ca nu sunt in valori"am facut toate investigatiile, si chiar m-am bucurat ca nu am complicatii aferente bolii,dar asta nu m-a ajutat deloc,din contra mi-au respins dosarul.
  • Raspuns (Miercuri, 17 aprilie 2013, 14:33)

   Adrian Marinescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui katrinell

   Din pacate, fara acele date legate de dosar, raspunsul meu nu poate fi exact.
 • La revedere. (Miercuri, 17 aprilie 2013, 14:38)

  Adrian Marinescu [hotnews.ro]

  Pentru cei care mi-au pus intrebari despre cazuri specifice, astept amanuntele in continuare aici, urmand sa va raspund in viitorul apropiat.

  Multumesc pentru interesul aratat.
 • hepatita c (Miercuri, 17 aprilie 2013, 19:20)

  Alexandru A [anonim]

  Multumesc pt raspuns,sunt cel cu prima intrebare. Viremia a fost facuta acum un an,iar fibroza ficatului acum 3 luni. Am facut prima data fibroscan,a iesit f0 spre f1 apoi am facut analiza din sange(fibromax parca) si a iesit f0 la tot. Astept raspuns daca se merita sa incerc tripla terapie sau mai pot astepta noi medicamente pastile care sa actioneze direct cu virusul iar ef adverse sa fie mult mai mici(interferon free).Astept raspunsul dvs
 • pacient insulino-dependent si infectat cu virus C (Miercuri, 17 aprilie 2013, 23:18)

  cornelia [anonim]

  Buna seara,
  Sotul meu este diabetic, insulino-dependent de mai mult de 10 ani si de peste 1 luna face tratament cu interferon si ribavirina, fiind infectat de mai mult timp cu virusul C. Dupa inceperea dublei terapii ptr virus C, cel putin in primele doua zile dupa injectia cu interferon, glicemia atinge valori intre 3oo - 350. Intrebarile mele sunt :
  - exista studii /medicatie diferita ptr tipul acesta de pacienti ? De ce se anihileaza practic efectul insulinei in primele doua zile dupa injectia cu interferon ?
  - nu este mai eficient ptr statul roman )aplicarea triplei terapii ( ca prim tratament)avand in vedere durata acesteia de 6 luni si rata ridicata de raspuns favorabil ? Spun aceasta deoarece sotul meu face eforturi mari ptr pastrarea capacitatii de munca pe parcursul saptamanii iar in weekend se comporta precum o "leguma" ( are stari de greata, dureri de cap, febra, tuse seaca, se simte epuizat dupa 50 m de mers in ritm lent , de asemenea dupa inceperea tratamentului a "dobandit" si anemie hemolitica si i s-a prescris "zarzio " Si sa nu mai vorbim de efectul la nivel psihologic ptr pacient (tripla terapie dureaza 6 luni fata de 1 an cat dureaza terapia dubla) Astept raspunsul dumneavoastra,
  multumesc
 • Hepatita C - recadere (Joi, 18 aprilie 2013, 17:27)

  Mary [anonim]

  Am 47 ani si am fost diagnosticata cu "Hepatita cronica cu VHC" in luna iulie 2012. In luna octombrie 2012 am inceput tratamentul cu Peginterferonum alfa 2 A - 180mcg\sapt. si Ribavirinum 1200mg\zi, insa dupa saptamana 24 de tratament m-am simtit foarte rau si medicul a luat hotararea sa fac o viremie care a iesit pozitiva(+860.000), moment in care mi s-a spus ca trebuie sa intrerup tratamentul. De aici nu mai stiu ce sa fac, pentru ca indicatia a fost ca trebuie sa asteptam pana intra ca tratament tripla terapie, insa ma simt pe zi ce trece tot mai rau. Cu multe multumiri, un pacient fara solutie.
 • Hepatita C - non responder (Marţi, 23 aprilie 2013, 22:22)

  Ralu [anonim]

  Buna seara,
  Am 47 de ani si am hepatita cu virus C, depistata acum 14 ani, cand era in faza incipienta- viremia fiind de 900 U. Am urmat cu regim alimentar, ceaiuri, odihna si cam atat.
  In 2010 sarcinile de la serviciu au crescut, am inceput sa obosesc si viremia era 30 000 U.
  Am repetat-o la inceputul anului 2012 si a iesit 1 000 000 U, fibroza F2 iar doctorita a luat hotararea ca trebuie sa depun dosarul pentru tratament. Mentionez ca in toti acesti ani transaminazele si celelalte analize au fost in limite normale.
  Am inceput la sfarsitul lunii Octombrie cu Interferon si Ribavirina iar dupa 12 saptamani viremia era 2500 U.
  In al doilea trimestru am inceput sa ma simt foarte foarte bine si din nou am avut o perioada foarte grea la serviciu cu stres, efort psihic, program prelungit... timp de 3-4 saptamani, si apoi a urmat analiza de 24 saptamani. Viremia a crescut la 50 000 si doctorita a zis ca nu o sa mai beneficiez de tratament in continuare; pot sa termin ce mai am si sa iau silimarina. De doua saptamani ma simt destul de rau si sunt foarte speriata.
  Va rog sa-mi raspundeti ce este de facut in cazul meu? Sunt singura si am doi copii de 15 si 20 ani iar unul are hepatita B.
  Pot veni la dumneavoastra la spital, pentru o consultatie?
  Pot depune acum dosarul pentru tripla terapie, sau trebuie sa mai astept?
  Multumesc anticipat.
 • un om extraordinar, un doctor foarte pregatit (Joi, 25 aprilie 2013, 23:09)

  ludmila [anonim]

  Domnul doctor Marinescu este cel mai bun medic, om, specialist pe care l-am cunoscut in viata mea!
  Va multumesc din suflet pentru toata rabdarea cu care m-ati tratat, domnule doctor!
  Cu mare recunostinta si mult drag, Ludmila
 • Hepatita c in tratament (Sâmbătă, 27 aprilie 2013, 19:31)

  Ion [anonim]

  As dori sa stiu de ce s-a renuntat la decontarea de catre CNAS a eritropoietinei pentru tratarea anemiei care apare (din pacate) in urma tratamentului cu interferon si ribavirina. Intreb deoarece in lipsa acesteia hemoglobina mi-a scazut foarte mult si am fost nevoit sa fac transfuzii de sange, ceea ce a dus la cresterea sideremiei si a feritinei.
 • Non-responder din 2011 (Duminică, 28 aprilie 2013, 3:54)

  Cristina [anonim]

  Sunt in categoria "Non Responder"- la dublu tratam. pegintron+ribavirina, din 2011.
  Viremia la început - 880.000, după 3 luni-2.800, după 6 luni-18,800, şi gata.
  Stiu ca am virus hepatic C de cca. 22 de ani. La analizele din 1994 - pt. markerii virali, a rezultat că am şi anticorpi de virus B, pe lângă virusul C !!??... Atunci medicii nu mi-au recomandat decât o conduită de viaţă, pe care am respectat-o cam 75-80%.
  Acum am efecte secundare neplăcute - mă mănîncă pielea, dureri articulare, purpură crioglobulinemică, oboseală, nu mai pot munci.
  Ce se mai poate face ca alt tratament , dacă nu sunt compatibilă cu Boceprevir, şi am dus şi greu tratam. iniţial ?
  Doresc sfaturi şi păreri pt. metode alternative - fitoterapie, apiterapie, homeopatie, încărcare energetică, creşterea imunităţii, gândire pozitivă, tratamentul de la dr. cu gândacii,
  Am 57 de ani şi vreau să mai trăiesc încă minim 20 !!!
  Deocamdată am făcut un pact de neagresiune cu vuruşii mei, ca să trăim în simbioză !!!...
  Ce mi se sugerează în aceste condiţii ?
  Trebuie să fie şi o combinaţie de soluţii benefică, -acest virus genotip 1B pentru Romania, nu a fost creat fără ca Ei să aibă şi un antidot adevărat !
  Doresc nişte noi investigaţii, sunt din Piatra Neamţ şi nu sunt posibilităţi tehnice mari aici, aş vrea să mă programez la Dvs, se poate ?
 • hepatita B+D (Luni, 20 mai 2013, 14:14)

  nicoleta [anonim]

  domnule dc. am si eu o intrebare:sunt depistata cu hep b+d de 2 ani.am fost la victor babes si am facut fibromaxul . a2 faza 2 .viremie b 116 copii stiu e putin dar d e.. 411000 copii am intrat in tratament cu pegasys de 2 luni .ceea ce sunt nemultumita eca de 2 ani tin un regim strict .nu sunt nici bautoare nici fumatoare dar cafe 1 la 2 zile . ce spuneti e buna cafeaua???nemultumirea mea e ca inainte de a incepe tratamentul nu aveam nimic din contra aveam chef de viata si de munca acum am dureri in partea dreapta si nu am chef de nimic .ce spuneti asa se manifesta ???va multumesc anticipat
 • tratamentul oncologic cu Interferon alfa (Vineri, 20 septembrie 2013, 21:20)

  trica eugenia [anonim]

  Buna ziua, trebuie sa depun un dosar la CNAS Bucuresti pentru mama mea care a suferit o operatie de extirpare a unui melanom malign si i s-a recomandat tratament cu interferon alfa. stiti cumva cam cat dureaza procedura, in ce consta ea si daca sunt sanse de reusita mai rapid ?
 • dubla terapie (Duminică, 10 noiembrie 2013, 13:26)

  mihai62 [anonim]

  Buna ziua.Am inceput tratamentul cu dubla terapie in 2 oct.2013 pt hepatita C cronica si nu am nici un simptom in afara de un disconfort la ficat.Este semn bun ca medicamentul isi face efectul?ce restrictii alimentare am?Mentionez ca am facut un fibrotest si au iesit F3 0,62% iar viremia de 1 400 000 .Ce sanse de refacere a ficatului am?Va multumesc anticipat.
 • tratament ptr. hepatita c (Duminică, 10 noiembrie 2013, 17:05)

  maria [anonim]

  Buna seara,vorbesc despre o ruda care a facut tratament cu interferon si ribavirina , 3 luni ,timp cind analizele se incadrau in limitele minime si cu toate acestea medicul care o monitoriza i-a scazut la jumatate interferonul .Mentionez ca in timpul tratamentului nu s-a simtit rau.Viremia a scazut de la 16 mil. la 1.600 000.Credeti ca sa procedat bine ca nu a mers cu tratamemt intreg? Ce poate sa mai faca \cum si daca are sanse pentru tripla terapie.Bolnava are 50 de ani. Va multumesc.
 • Hepatita C (Vineri, 28 martie 2014, 20:59)

  Mihai [anonim]

  Bunza ziua. Mama mea are hepatita C . A facut tratament cu interferon si ribavirina. A pornit de la o viremie de 1.200.000. La 12 saptamani de tratament a scazut viremia la 9.000, iar la 24 de saptamani a scazut la 123 virusi. As dori sa va intreb in ce categorie ma incadrez non responder sau recadere si va rog sa imi spuneti daca am dreptul la tratamentul cu tripla terapie sau daca trebuie sa mai indeplinesc si alte criterii.

  Va multumesc frumos !!
 • MINCIUNI (Vineri, 1 august 2014, 14:07)

  Elena [anonim]

  MINCIUNI, MINCIUNI SI NUMAI MINCIUNI!
  A trecut mai bine de 1 ani de la ultimul comentariu si deja s-au aprobat noi tratamente pt. Hep. C, dar in Romania....nimic. Pana si sarlatanii de la Asociatia pacientilor cu afectiuni hepatice s-au dat de gol ca ei insisi, alaturi de diversi medici, au stabilit sa minta pacientii ca vor fi decontate noile terapii. Ne lasa sa murim cu zile. Traim intr-o tara de hoti, dar si oamenii sunt idioti... De ex., am initiat o petitie in vederea sustinerii noilor terapii; incerc sa trag un semnal de alarma, sa fac ceva.......pt. ca mai mult nu pot, sau nu ma duce capul.....si va puteti imagina ca s-au gasit oameni care sa ma critice pt. acest lucru, nr. semnatarilor este EXTREM de mic, iar cei de la Asociatia pacientilor cu afectiuni hepatice mi-au interzis sa mai public petitia pe pagina lor.....Eu una chiar nu mai stiu ce sa fac, mi-e sila de hotii care ne conduc si de medicii care ne mint.......

  http://www.petitieonline.com/sustinem_tripla_terapie
 • purtator sanatos hepatita b (Marţi, 11 noiembrie 2014, 14:19)

  florina [anonim]

  In cazul unei persoane purtatoare de virus B este nevoie de tratament si ce anume?Multumesc!
 • Consultatie (Marţi, 9 iunie 2015, 20:19)

  Lavinia [anonim]

  Buna ziua domnu' doctor , as avea si eu o intrebare ..cat costa o consultatie la dvs + analize pentru a vedea in ce stadiu se afla hepatita C . Am aflat ca am acum 3 ani si am tinut 2 luni tratament cu niste pastile din plante , apoi am fost plecata din tara si nu mi-am mai facut de atunci nici un control , si nu am mai luat niciun tratament . Am fost diacnosticata cu hepatita C reactiva . Tin sa va anunt ca eu nestand in tara nu am asigurare , si as dori sa imi spuneti costul intreg al analizelor si consultatiei . Va multumesc , o zi placuta !!


Abonare la comentarii cu RSS

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by