Copiii de 11 luni arata o afinitate naturala pentru animale si aceasta atractie include animalele de care se tem adultii precum serpii si paianjenii. Acestea sunt concluziile unui studiu condus de Vanessa LoBue de la Rutgers University, care a fost publicat online pe 27 aprilie în British Journal of Developmental Psychology (BJDP).

Este constiinta o caracteristica strict umana?Foto: MorgueFile.com

Comportamentul copiilor fata de animale a fost explorat in trei experimente în care animalele si jucariile atractive s-au întrecut pentru a atrage atentia copiilor.

Psihologii au descoperit ca copii cu varsta de 11 luni prefera animale vii, inclusiv serpi si paianjeni, in locul jucariilor. Copiii au petrecut mai mult timp cu animalele vii, chiar daca unele erau înfricosatoare, decat cu jucariile si calitatea interactiunilor a fost, de asemenea, mai mare in cazul animalelor. Ei au gesticulat mai mult in fata animalelor, au vorbit mai mult despre ele si au adresat mai multe întrebari parintilor despre animale decat despre jucarii.

Vanessa LoBue conchide "Faptul ca copiii gasesc animalele atat de atragatoare sugereaza ca ar fi benefic ca acestia sa aiba un animal de companie. Cercetarea noastra dezvolta ideea ca animalele pot fi un instrument bun pentru învatare. Acest lucru este sustinut si de utilizarea pe scara larga a animalelor ca personaje în carti pentru copii si programe de televiziune. "

Citeste mai mult si comenteaza pe MedLive.ro