O cercetatoare de la Universitatea de Stat din Oregon a analizat dovezile privind eficienta suplimentelor pentru scadere in greutate si are vesti proaste pentru cei care încearca sa gaseasca o pastila magica care sa duca la pierderea in greutate - o astfel de pastila nu exista.

Cele mai multe suplimente pentru slabit nu sunt eficienteFoto: MorgueFile.com

Melinda Manore analizat o industrie de 2,4 miliarde de dolari in Statele Unite ale Americii si a ajuns la concluzia ca nu exista dovezi ca un singur produs are duce la o pierdere semnificativa in greutate.

Cateva produse, inclusiv ceaiul verde si suplimentele sarace in grasimi, pot avea un beneficiu modest, pierdere în greutate de 2 kg, dar este important sa stiti ca cele mai multe dintre aceste suplimente au fost testate ca parte a unei diete reduse in calorii. “Pentru majoritatea oamenilor, daca nu isi modifica dieta si nu fac exercitii zilnice, suplimentul nu va avea un impact mare”, a spus Manore.

Manore a analizat patru categorii de suplimente:

  • produse, cum ar fi chitosanul care blocheaza absorbtia de grasimi sau carbohidrati,
  • stimulente precum cafeina sau ephedra care cresc metabolismul,
  • acidul linoleic conjugat, care pretinde ca schimba compozitia corpului prin scaderea tesutului adipos,
  • fibre solubile care suprima pofta de mancare.

Ea a constatat ca multe produse nu au avut studii clinice care sa examineze eficienta lor si ca cele mai multe cercetari nu includ si exercitiile fizice. Majoritatea produselor duc la o pierdere in greutate de mai putin de 1 kg.

Citeste mai mult si comenteaza pe MedLive.ro