DanceON lanseaza pe 17 ianuarie 2011 Atelierul de cunoastere de sine, un program sustinut de trei actori deosebiti: Adelaida Zamfira, Ana-Ioana Macaria si Nicolae Nastasia.

Cursul are la baza exercitiile specifice artei actorului si ca obiectiv dezvoltarea personala. Pornind de la premisa ca fiecare dintre noi joaca mai multe roluri in viata de zi cu zi, ajungem usor la concluzia ca este necesar sa invatam sa fim eficienti in fiecare sceneta jucata. Abilitatea de a transmite propriile emotii, de a empatiza, de a stabili punti de legatura cu cei din jur se poate dezvolta prin intermediul exercitiilor realizate de actorii profesionisti.

Folosind arta actoriei ca mijloc puternic de transformare individuala cursul ofera resursele necesare pentru a comunica mai bine cu noi insine si cei din jur. In acest scop, atelierul propune 3 unghiuri de abordare specifice artei actoriei – vocea, trupul si creativitatea – cei trei mijlocitori ai comunicarii cu ceilalti.

Potrivit organizatorilor, Atelierul de cunoastere de sine te poate ajuta sa elimini blocajele personale – indiferent de natura lor – sa comunici mai usor cu tine insuti, sa identifici problemele care iti stau in cale, sa te dezvolti si sa traiesti in concordanta cu nevoile si asteptarile tale. Acesta nu este un curs traditional, pentru ca nimeni nu invata pe nimeni, profesorii sunt doar “antrenori”, care vor participa la acest proces de redescoperire a ceea ce exista de fapt in interiorul fiecaruia, declansand si starnind procese de gandire, stimuland creativitatea atat de necesara atat in viata profesionala cat si personala. Atelierul propune un spatiu liber de cercetare, prin care te poti imbogati interior, experimentand. Exercitiile propuse se adapteaza in functie de dinamica si personalitatea grupului, cat si de nevoile individuale.

Atelierul este sustinut de trei actori cunoscuti si recunoscuti: Adelaida Zamfira, Ana-Ioana Macaria si Nicolae Nastasia. Cursurile se desfasoara o data pe saptamana, un modul contine 8 sedinte cu durata de doua ore. La final, vei putea pune in practica noile cunostinte in cadrul unui eveniment, devenind pentru scurt timp tu insuti actor alaturi de colegii de grup.

Modulele au fost concepute ca un intreg menit sa antreneze si sa puna in evidenta cei trei mijlocitori ai comunicarii. Astfel, pe parcursul celor doua luni vei parcurge pe rand etapele “Redescopera-ti vocea”, “Stimuleaza-ti creativitatea” si “Cunoaste-ti corpul”.

Creativitatea, spontaneitatea, abilitatile de comunicare nu sunt calitati innascute. Ele pot fi exersate pana in momentul in care faci cu adevarat cunostinta cu tine insuti. Atelierul de cunoastere de sine, te poate ajuta sa le descoperi si sa le pui in evidenta.