Uniunea Teatrală din România - UNITER a inceput inscrierile pentru Concursul de dramaturgie "Cea mai bună piesă românească a anului 2010". Inscrierea pieselor de teatru in competitie se poate face pana la data de 15 ianuarie 2011 (data poştei), informeaza site-ul UNITER.

Potrivit organizatorilor, autorii vor trimite piesele dactilografiate, într-un singur exemplar, nesemnate, cu un motto scurt pe pagina de titlu, însoţite de un plic închis în care vor fi precizate datele de identificare ale autorului (nume, adresă, telefon, e-mail). Acelaşi motto de pe pagina de titlu a piesei va fi înscris şi pe plicul cu datele de identificare.

Adresa poştală pentru înscrierea pieselor: Str. George Enescu 2-4, 010305 Bucureşti, cu menţiunea „Pentru Concursul Cea mai bună piesă românească a anului 2010”.

Înscrierea se poate face şi direct la Secretariatul UNITER.

Totodata comunicatul UNITER precizeaza ca nu se primesc în concurs piese scurte (într-un act), dramatizări, piese publicate sau reprezentate public. Textele înscrise în concurs nu se înapoiază.

Juriul va anunţa piesa câştigătoare la sfârşitul lunii martie 2011, iar Editura UNITEXT o va publica într-un volum ce va fi lansat la Gala Premiilor UNITER (aprilie 2011), moment în care va fi înmânat şi premiul.

Concursul, premiul şi tipărirea piesei câştigătoare sunt finanţate prin efortul şi sub egida Casei Regale a României.

Câştigătoarea concursului de dramaturgie "Cea mai bună piesă de teatru românească a anului 2009" a fost desemnata piesa "Jack lunetistul", scrisă de Radu Macrinici.