Corala Facultatii de Teologie Ortodoxa din Sibiu va sustine in aceasta saptamana o serie de patru concerte de colinde si muzica bisericeasca la Lisabona si Setúbal. Concertele din 9-13 decembrie vor aduce romanilor din Portugalia, fie chiar si pentru cateva ore, o parte din atmosfera sarbatorilor de Craciun de acasa, prin cantecele traditionale romanesti.

Corala participa cu binecuvantarea IPS Dr. Laurentiu Streza, Mitropolitul Ardealului, prin prezenta Episcopului-Vicar Andrei Fagarasanul.

Cele patru concerte vor avea loc la:

- Catedrala Patriarhala din Lisabona, 9 decembrie, 21:30 (Largo da Sé, Lisabona)

- Biserica São Sebastião din Setúbal, 10 decembrie, 21:30 (Largo de São Domingos, Setúbal)

- Basílica da Estrela din Lisabona, 12 decembrie, 21:00 (Largo da Estrela, Lisabona)

- Parohia Ortodoxa Romana din Lisabona, 13 decembrie, 12:00 (Rua de S. Mamede ao Caldas nº 18B) (concert sustinut in continuarea Sfintei Liturghii)

Concertul organizat de Institutul Cultural Roman de la Lisabona in parteneriat cu Biserica Ortodoxa Romana din Portugalia continua seria concertelor de Craciun, initiate in decembrie 2006 si continuate cu mare succes in 2007 si 2008.

Amplul repertoriu al coralei este alcatuit din piese din literatura muzicala autohtona si universala, din colinde romanesti si straine, precum si din lucrari de muzica bisericeasca ortodoxa. Corala Teologica este condusa de Pr. Lect. Univ. Dr. Dobre Vasile Sorin si are in componenta sa preoti, diaconi, profesori si studenti ai Facultatii de Teologie Ortodoxa din Sibiu, informeaza ICR Lisabona.

Potrivit ICRL, organizarea unor evenimente muzicale de inalta tinuta ofera publicului portughez prilejul de a cunoaste lucrari de mare frumusete si valoare artistica, care exploreaza radacinile bizantine stravechi ale muzicii noastre bisericesti, dar si pe cele ale cantecelor traditionale romanesti.