Filmul de scurtmetraj 'Nunta lui Oli' al regizorului Tudor Cristian Jurgiu va participa in competitia internationala a Festivalului International de Scurtmetraj de la Uppsala ce se desfasoara in perioada 19-25 octombrie. Cu aceasta ocazie, ICR Stockholm l-a invitat la festival pe producatorul filmului, Bogdan Craciun, care va introduce filmul si va participa la discutia Breakfast at the festival, organizata sambata 24 octombrie, ora 10.00 la Cinematograful Grand.

Nunta lui Oli (regie: Tudor Cristian Jurgiu, 2009, 21'): Singur in bucataria lui din Bucuresti, Dorel se pregateste pentru ceea ce pare a fi o petrecere. De fapt, este vorba de nunta fiului sau, care are loc in SUA. Dorel va vedea nunta printr-o camera web, alaturi de doi dintre prietenii fiului sau. Pe micul monitor o vor cunoaste pe mireasa si pe tatal ei si vor fi martori la ceremonie.

Pelicula "Nunta lui Oli" a fost desemnata cel mai bun film romanesc la Festivalul de Scurt si Mediu Metraj NexT 2009.

Bogdan Craciun este producatorul filmului Nunta lui Oli, din partea casei de productie Libra Film. Lucreaza de 3 ani in acest domeniu, fiind implicat, printre altele, in productia filmului de lung metraj Cenusa si Sange in regia frantuzoaicei Fanny Ardant, film a carui premiera romaneasca va avea loc in luna noiembrie.

Tudor Cristian Jurgiu studiaza la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografie din Bucuresti. A mai regizat Fratele lui Dan (2008) si Misiunea lui Fanel (2007). Nunta lui Oli, primul film pe care l-a realizat cu ajutorul unei case de productie, a fost rasplatit cu premii la festivalurile internationale din Romania.

Institutul Cultural Roman de la Stockholm este partener al Festivalului International de Scurtmetraj de la Uppsala inca din 2007. In ultimii anii, prezenta filmelor romanesti in festival a fost din ce in ce mai vizibila: in 2007, Marele Premiu al Festivalului a revenit scurtmetrajului Lampa cu caciula de Radu Jude, iar in 2008 Premiul Juriului a fost acordat scurtmetrajului Interior. Scara de bloc de Ciprian Alexandrescu. Tot in 2008, festivalul a organizat in parteneriat cu ICR Stockholm doua programe cu selectii de scurtmetraje romanesti din ultimii ani, precum si un seminar care i-a avut ca invitati pe regizorul Anamaria Chioveanu, producatorul Paul Sorin Damian si criticul de film Andrei Gorzo. Printre realizatorii de film romani care au vizitat festivalul la invitatia ICR Stockholm se mai numara producatorul Ada Solomon si regizorul Marian Crisan.