Pelicula „Soldaţii. Poveste din Ferentari”, de Ivana Mladenovic, după romanul omonim semnat de Adrian Schiop, va fi proiectat în competiţia oficială a TLV Fest - Festivalul Internaţional de Film LGBT, care va avea loc la Tel Aviv în perioada 31 mai - 9 iunie.

Filmul Soldatii din FerentariFoto: Hotnews

Filmul va fi prezentat în premieră în Israel, potrivit news.ro. Pelicula va beneficia de două proiecţii la Cinemateca din Tel Aviv, pe 2 şi 5 iunie, potrivit Institutului Cultural Român.

Adrian Schiop, protagonistul şi co-scenaristul filmului, va participa la festival în perioada 1 - 3 iunie.

„Soldaţii. Poveste din Ferentari”, care a avut premiera mondială în 2017 la Festivalul de la Toronto, spune povestea lui Adi, un antropolog în vârstă de 40 de ani, care se mută în Ferentari pentru a documenta un doctorat despre manele. Acolo îl întâlneşte pe Alberto, un rom sărac, fost puşcăriaş, care promite să îl ajute să cunoască cântăreţi. Destul de repede, cei doi încep o relaţie.

Adrian Schiop şi Vasile Pavel Digudai interpretează rolurile principale. Producţia a primit o menţiune specială din partea juriului celei de 18-a ediţii a Premios Sebastiane, secţiune a Festivalului de Film de la San Sebastián ce recompensează filmele care reflectă cel mai bine valorile şi realităţile comunităţii Lesbian, Gay, Transgender, Bisexual şi Intersex (LGBTI).

Pelicula a mai fost selectată în competiţii ale Filmfest Hamburg, Central and Eastern European Film Festival Luxemburg (CinEast), Reykjavik International Film Festival, CPH PIX şi „Bright Future” a Festivalului Internaţional de Film de la Rotterdam.

În octombrie 2017, ea a fost recompensată cu Prix Découverte la cea de-a 32-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Francofon de la Namur.

„Soldaţii. Poveste din Ferentari” este adaptare liberă a romanului omonim scris de Adrian Schiop şi apărut la editura Polirom în 2013. Filmul a avut premiera pe marile ecrane româneşti în februarie 2018.